"Καίει" το δημοσιονομικό: Επιμένει σε "τρύπα" 600 εκατ. για το 2018 η τρόικα


Το κείμενο των θεσμών, το οποίο παραδόθηκε την Κυριακή στην ελληνική πλευρά, αποδεικνύει περίτρανα ότι πέρα των εργασιακών το δημοσιονομικό αποτελεί εξίσου μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου, λένε ότι οι θεσμοί επιμένουν σε κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ, για το 2017 τις δύο

πλευρές χωρίζει χάσμα 50 εκατ. ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν συνιστά πρόβλημα. Ο παράγοντας του Οικονομικού επιτελείου ωστόσο παραδέχτηκε πως οι εταίροι «βλέπουν» ακόμη κενό 600 εκατ. ευρώ για το 2018.

Από το κείμενο των θεσμών προκύπτουν εκκρεμότητες σε εργασιακά, δημοσιονομικά και ζητήματα Παιδείας.

Πάντως, όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει τα μέτωπα εξ’ αποστάσεως, αφότου όμως η διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει φτάσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Το δημοσιονομικό μέτωπο, που αποτελεί το δεύτερο μεγάλο θέμα συζητήσεων της σημερινής ημέρας, θα τεθεί επί τάπητος στο ραντεβού που έχει οριστεί για τις 3:30 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα