"Δείχνουν" το ΡΚΚ για το "χτύπημα" στη Σμύρνη της Τουρκίας

15:27 5/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) "δείχνει" ο κυβερνήτης της Σμύρνης για την φονική έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το δικαστικό μέγαρο, η οποία σημειώθηκε νωρίτερα την Πέμπη και σκόρπισε εκ νέου τον πανικό και τον τρόμο στην Τουρκία, που "παλεύει" με την τρομοκρατική απειλή.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Ερόλ Αϊγιλντίζ, στον απόηχο της ισχυρής έκρηξης, τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση.



Ο

κυβερνήτης της Σμύρνης είπε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, καθώς και πως υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες, πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί.

"Ξέσπασε σύγκρουση, όταν δύο αστυνομικοί μας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά στο δικαστήριο Μπαϊρακλί. Σε αυτή τη σύγκρουση τρομοκράτες ανατίναξαν το αυτοκίνητο-βόμβα και προσπάθησαν να διαφύγουν", ανέφερε ο Αϊγιλντίζ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται να ήταν στην ιδιοκτησία των δραστών, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Τα τρομοκρατικά "χτυπήματα" στην Τουρκία δεν έχουν τέλος. Μετά το πρωτοχρονιάτικο αιματοκύλισμα στο διάσημο νυχτερινό κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, με τους 39 νεκρούς και τους 64 τραυματίες και ενώ ένας δράστης της επίθεσης κυκλοφορεί ελεύθερος και θανάσιμα επικίνδυνος, στη χώρα σήμανε ξανά συναγερμός.

Τα θύματα είναι δύο και οι τραυματίες έξι.



Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, οι δράστες είναι τρεις, εκ των οποίων οι δύο έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ ο τρίτος διέφυγε τη σύλληψης.

Προετοιμαζόταν μεγαλύτερη επίθεση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε στο σημείο όπου νωρίτερα διαπράχθηκε η επίθεση, προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ενέργεια.

"Bάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα", είπε ο Καϊνάκ.

Παράλληλα, επέμεινε ότι η σημερινή επίθεση δεν θα ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και στο Ιράκ.

Heavy gunfire heard in this video, following the explosion of a car bomb in Izmir #Turkey pic.twitter.com/T3Tu3RDfCC

— Michael Horowitz (@michaelh992) January 5, 2017

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Οι δράστες νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών



Keywords
Τυχαία Θέματα