ΗΠΑ: Στέλνουν F-22 στέλνουν στη Νότια Κορέα - Επίδειξη δύναμης στον Κιμ Γιονγκ Ουν


Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν προς την Νότια Κορέα «αόρατα» για τα ραντάρ μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor για να πάρουν μέρος σε κοινά γυμνάσια με τις νοτιοκορεάτικες δυνάμεις, προχωρώντας σε νέα επίδειξη δύναμης έναντι της Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης στη Σεούλ.

Έξι αεροσκάφη, θα ταξιδέψουν στη Νότια Κορέα

για μια πενθήμερη στρατιωτική άσκηση που βαπτίστηκε Vigilant Ace («Άγρυπνος Άσος») και θα αρχίσει την 4η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε η Βόρεια Κορέα να ενταχθεί εκ νέου στη μαύρη λίστα των «κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», για να εντείνει την πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δοκιμαστικά τον Ιούλιο δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να πλήξουν την ενδοχώρα των ΗΠΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο προχώρησε στην έκτη της δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου, του ισχυρότερου μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα