ΗΠΑ: Αποζημίωση σε αστυνομικό που απολύθηκε επειδή δεν ήθελε να πυροβολήσει ύποπτο


Αστυνομικός της Δυτικής Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε απολυθεί επειδή αρνήθηκε να πυροβολήσει εναντίον ενός μαύρου και ένοπλου υπόπτου, θα λάβει αποζημίωση για αδικαιολόγητη απόλυση.

Στις 6 Μαΐου 2016 ο Στίβεν Μέιντερ, πρώην πεζοναύτης, απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Όταν ο 27χρονος αστυνομικός έφτασε στο σημείο είδε τον ύποπτο Ρ. Τζ. Ουίλιαμς με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, σύμφωνα με την ACLU, οργάνωση

για την προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Μέιντερ τού ζήτησε να βγάλει τα χέρια από την πλάτη και τότε ο Ουίλιαμς του έδειξε ότι κρατά όπλο. Ο αστυνομικός τού ζήτησε να το αφήσει στο έδαφος, κάτι που ο ύποπτος αρνήθηκε να κάνει, προκαλώντας τον Μέιντερ να τον πυροβολήσει.

''Αντί να πυροβολήσει ο Μέιντερ, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική του εκπαίδευση, προσπάθησε να τον ηρεμήσει'', αναφέρει η ACLU. Όμως όση ώρα ο Μέιντερ διαπραγματευόταν με τον Ουίλιαμς έφτασαν στο σημείο δύο ακόμη αστυνομικοί και ο δράστης έστρεψε το όπλο του προς αυτούς. Ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με τέσσερις σφαίρες. Να σημειωθεί ότι όπλο του υπόπτου δεν ήταν γεμάτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα