Η Περιφέρεια Αττικής στην 32η Philoxenia 2016


Η εδραίωση της Αττικής ως ενός ξεχωριστού, παγκόσμιας ακτινοβολίας, μητροπολιτικού προορισμού που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες, αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα προβληθεί και μέσα από την 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Η Περιφέρεια Αττικής,

στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχέδιου Δράσης Τουριστικής Προβολής για την περίοδο 2016-2020, προβάλλει, για πρώτη φορά, με συγκροτημένο επιστημονικό τρόπο την ταυτότητα του προορισμού. Ενός προορισμού που καλύπτει σχεδόν όλα τα τουριστικά πεδία: Πολιτιστικό, συνεδριακό, γαστρονομικό, περιβαλλοντικό, θαλάσσιο και αθλητικό, περιηγητικό (στα κοντινά νησιά) κ.ά. Την ίδια στιγμή, η Αττική προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στον επισκέπτη που ενδιαφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές, για κάθε εποχή του χρόνου (short breaks). Φέτος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά της, «τα κρυμμένα διαμάντια της», καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, φιλοξενώντας στο περίπτερό της, ως συνεκθέτες, τους νησιωτικούς δήμους της Αίγινας, του Αγκιστρίου, του Πόρου και της Ύδρας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού και δημοσιογράφους, για την παρουσίαση του ποικιλόμορφου τουριστικού προϊόντος.

Οι επισκέπτες, στο περίπτερο 13, stand 49 της Περιφέρειας Αττικής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές που αναδεικνύουν τους σημαντικότερους λόγους, για τους οποίους η Αττική αποτελεί τον ιδανικό προορισμό ολιγοήμερων διακοπών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, και να προμηθευτούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες για τον προορισμό της Αττικής.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, το μεσημέρι, παραθέτει εκδήλωση γευσιγνωσίας, βασισμένη στα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα, ενώ παρουσιάζει τις ποικιλίες των κρασιών της αττικής γης.

Keywords
Τυχαία Θέματα