Η Λαγκάρντ περιμένει την επιστολή με υπογραφή Τσίπρα για το δάνειο των δύο δις

09:58 6/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Το… σήμα της Ουάσινγκτον ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρέλαβε την επιστολή προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης (Letter of Intent) περιμένει η Αθήνα.

Με βάση αυτή την επιστολή, την οποία συνυπογράφουν οι Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης

Τσακαλώτος και Γιάννης Στουρνάρας, το Ταμείο αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη του νέου Μνημονίου Οικονομικής Πολιτικής προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με δάνειο της τάξεως των 2 δισ. δολαρίων.

Η επιστολή αναμένεται να έχει σταλεί στο ΔΝΤ το αργότερο μέχρι αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η αναβληθείσα από την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ESM (των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης) προκειμένου- εφόσον έχουν λυθεί οι εκκρεμότητες- να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.

Αισιοδοξία Τσακαλώτου για την εκταμίευση

Βέβαιος ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα εγκριθεί από τον ESΜ η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από την τηλεδιάσκεψη «κορυφής» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην οποία συμμετείχε.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης. Δεν θα σας το έλεγα αυτό εάν δεν ήμουν σίγουρος 100%», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά για τα προαπαιτούμενα που θέτει το ΔΝΤ και αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του ESM, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτά αφορούν σε δύο υπουργικές αποφάσεις, «όχι πολιτικές αλλά με τεχνικά ζητήματα, τις οποίες κοιτάμε τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα