Η Γενεύη φέρνει την τετράτροχη άνοιξη

16:20 8/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Η 87η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ( που πραγματοποιείται φέτος από τις 9 έως και τις 19 Μαρτίου) δίνει κάθε χρόνο τον παλμό των μοντέλων που θα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους. Επίσης, δίνει μια ισχυρή γεύση από τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, τα οχήματα που θα κλέψουν την παράσταση, τα επόμενα χρόνια με τις τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η αυτόνομη οδήγηση, τα συστήματα υποβοήθησης που «κλέβουν» ένα σημαντικό μέρος από τον ρόλο του οδηγού, τα οχήματα υδρογόνου, τα ηλεκτρικά.

Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε πριν από 112 χρόνια. Το 1905, στη Γενεύη έγινε

η πρώτη συγκέντρωση νέων μοντέλων. Από τότε έως και σήμερα, η ελβετική έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Συγκεντρώνει περισσότερους από 800 χιλιάδες επισκέπτες.

Audi RS5 Coupe: Από τα σπλάχνα της Porsche

Οι αριθμοί κλέβουν την παράσταση στο περίπτερο της Audi, χάρη στο νέο RS5 Coupe. Με κινητήρα που προέρχεται από την οικογένεια της Porsche και την Panamera 4S, ο νέος biturbo 2,9 λίτρων βενζινοκινητήρας αποδίδει 450 ίππους με την αστείρευτη ροπή των 600Nm. Αποδίδει 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα. Θα το δούμε σύντομα να εμπλουτίζει τη γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Skoda Octavia RS245: Αυστηρώς για πίστες

To νέο Skoda Octavia RS245 θα αποδίδει 245 ίππους και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: Hatchback και Combi, για τους οικογενειάρχες. Οι επιδόσεις του εντυπωσιάζουν: μόλις 6,6 δλ. για τα 100χλμ./ώρα από στάση, και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέγιστη ροπή των 370 Nm επιτυγχάνεται μεταξύ 1.600 και 4.300 σ.α.λ. Η ενεργητική ασφάλεια ενισχύεται από το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESC συνδυαζόμενο με την επιλογή του προγράμματος Sport, καθώς και το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο μπλοκέ διαφορικό μαζί με το προαιρετικό σύστημα ενεργού ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς του πλαισίου (DCC - Dynamic Chassis Control).

Ford Fiesta: Τρίτη και καλύτερη

Η τρίτη γενιά Fiesta ST πραγματοποιεί από χθες το επίσημο ντεμπούτο της στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Το νέο μοντέλο θα κινείται - μεταξύ άλλων - από έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων EcoBoost που θα αποδίδει 200 ίππους, με ροπή 290 Nm και προβλεπόμενη επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Στα νέα του τεχνολογικά στοιχεία, ξεχωρίζει το Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) που θα επιτρέπουν τη διαμόρφωση της χαρτογράφησης του κινητήρα και των ελέγχων των συστημάτων διεύθυνσης και ευστάθειας με ρυθμίσεις Normal, Sport και Track, για μία βελτιστοποιημένη οδηγική εμπειρία.

Volkswagen Arteon: Και άλλη λιμουζίνα;

Η VW πλασάρει στη Γενεύη μεταξύ άλλων, ένα νέο μοντέλο – ανήκει στην κατηγορία των premium fastback μοντέλων – και τοποθετείται πάνω από το Passat. Στο νέο Arteon ξεχωρίζουν οι νέες και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, όπως η τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, που συνήθως συναντώνται μόνο στα πολυτελή αυτοκίνητα.

Hyundai: Πάει με υδρογόνο

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη είναι για τη Hyundai μια σημαντική χρονιά. Πρώτον, λόγω της πρεμιέρας του νέου i30 Tourer (Wagon) αλλά και μοντέλο υδρογόνου. Το πρώτο είναι ένα πρακτικό μοντέλο με σπορ αισθητική, ενώ το ενδιαφέρον κεντρίζει η αποκάλυψη ενός φουτουριστικού πρωτότυπου FE Fuel Cell που κινείται με υδρογόνο. Το πρωτότυπο FE Fuel Cell συνεχίζει τη δέσμευση της Hyundai Motor, για ανάπτυξη οχημάτων κυψελών καυσίμου και αποτελεί μέρος του προγράμματος οικολογικών οχημάτων της εταιρείας σύμφωνα με το οποίο 14 ή και περισσότερα νέα μοντέλα θα παραχθούν έως το 2020 με περιβαλλοντικό προσανατολισμό.

Citroen C-Aircross Concept: Ο μέντορας των εκδρομών

Ένα όχημα ιδανικό για εκδρομές παρουσιάζει η Citroën. Το C-Aircross Concept ανήκει στην κατηγορία των SUV, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την προϊοντική στρατηγική της μάρκας. Στο τεχνολογικό του υπόβαθρο ξεχωρίζει η οθόνη head-up display, το τιμόνι με διαισθητικό έλεγχο, η κάμερα οπισθοπορείας και η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου αποτελούν χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας. Το C-Aircross Concept είναι ιδανικό για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις και για αποδράσεις στο βουνό ή τη θάλασσα με την οικογένεια ή με φίλους.

SsangYong XAV-L: Αυξάνονται και πληθαίνουν τα SUV

Η SsangYong παρουσιάζει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης το concept car XAV-L. Η φίρμα αναφέρει ότι είναι ένα …αρρενωπό και αυθεντικό SUV με χώρους για επτά επιβάτες. Το σαλόνι του είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε , να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των επιβατών και αποσκευών στο εσωτερικό, προκειμένου να ικανοποιηθούν τόσο οι απαιτήσεις που έχει ο αγοραστής τόσο ενός SUV, όσο και ενός MPV. Το XAV-L προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε 2 κινητήρες, 1.5 λίτρου βενζίνης και 1,6 λίτρου diesel.

Mitsubishi Eclipse Cross: Έρχεται το φθινόπωρο.

Ονομάζεται Eclipse Cross και είναι το νέο μικρομεσαιο SUV της Mitsubishi που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο. Θα εμπλουτίσει τη γκάμα των ASX και του Outlander με βασικό μοτέρ έναν 1500αρης τούρμπο βενζίνης που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και τετρακίνηση.

VW Sedric Concept: Ο Κιτ των Γερμανών

O μελλοντικός πρέσβης της αυτόνομης οδήγησης για τη VW. Το νέο Sedric, που θυμίζει ένα διαστημικό όχημα, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής “Together 2025“ της VW, ως ένα τρανταχτό παράδειγμα για την αυτοκίνηση του μέλλοντος. Είναι ηλεκτρικό αλλά και αυτόνομο όσο δεν πάει! Όπως, ότι θα μπορεί να πηγαίνει να παραλαμβάνει τον οδηγό του από το προκαθορισμένο ραντεβού, αρκεί να το καλέσει ο οδηγός από το τάμπλετ ή το κινητό του.

Peugeot: Με τον αέρα του νικητή

Άφθονες σαμπάνιες έρεαν στο περίπτερο της γαλλικής φίρμας, όταν το Peugeot 3008, κατέκτησε τον τίτλο του Car Of The Year 2017. Toν τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017 απένειμε μια επιτροπή από 58 Ευρωπαίους δημοσιογράφους του αυτοκινήτου. Μεγαλύτερη προτεραιότητα δίνουν στην ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Partner Tepee Electric αλλά και στο προηγμένο τεχνολογικά αυτόνομο Instinct Concept προβάλλοντας παράλληλα μία μελλοντική εκδοχή της επόμενης γενιάς i-Cockpit».

Keywords
Τυχαία Θέματα