"Το κέντρο αποκατάστασης Αναγέννηση συνδυάζει τα πάντα. Χαμόγελα, ήλιο, θάλασσα, αποθεραπεία"

13:18 1/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Είναι από τις στιγμές που ο χρόνος σταματά. Που δεν ξέρεις τι ακριβώς θα αντικρίσεις ανοίγοντας μια πόρτα αυτοκινήτου η οποία - δευτερόλεπτα πριν - ήταν "πρωταγωνίστρια" σε σφοδρό τροχαίο ατύχημα. Και, βλέποντας το, εύχεσαι ακριβώς αυτό. Να είναι ατύχημα και όχι δυστύχημα. Να βγει ζωντανός απ' αυτό κάθε άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στο αμάξι.

Για την Ksenia Bezuglova ο χρόνος σταμάτησε για μια στιγμή πριν από οχτώ χρόνια. "Έκλεισα τα μάτια και όταν τα άνοιξα δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Έβλεπα, μιλούσα, μα δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Τα άκρα μου", θυμάται από

εκείνη τη μέρα.

Μια μέρα που παραλίγο να της στερήσει τη ζωή. Για κάποιον άλλον, πιθανότατα η είδηση «θα περάσεις την επόμενη ζωή σου σε αμαξίδιο» να του στερούσε κάθε ελπίδα και κάθε όρεξη για ζωή. Η Ksenia Bezuglova αποφάσισε να ξεκινήσει από την αρχή. Τίποτα δεν θα της στερούσε τη ζωή και την όρεξη γι’ αυτή.

Δύο χρόνια μετά το ατύχημα ξεκίνησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Everything is possible». Το όνομα βγήκε από την καρδιά της. Το ίδρυσε για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη όχι μόνο από ηθική αλλά και από υλική υποστήριξη.




Έμβλημα του ιδρύματος επιλέχτηκε η ομπρέλα. Σύμβολο προστασίας από κάθε καιρό στη ζωή. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο και όλα τα όρια υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας. Σας εύχομαι ειλικρινά να ξεπεράσετε οποιεσδήποτε φυσικές και ψυχολογικές δυσκολίες και να αισθανθείτε σαν ένα άτομο με άπειρες δυνατότητες», είχε πει στην ομιλία της η Ksenia.

Σήμερα, περίπου οχτώ χρόνια μετά το ατύχημα, η Ksenia ζει όπως θα ζούσε χωρίς να είναι αναγκασμένη να βρίσκεται σε αμαξίδιο. Έχει δύο υπέροχες κόρες, ένα σύζυγο που τη λατρεύει και πολλές επιτυχίες στη ζωή της. Αναδείχτηκε μις κόσμος σε αμαξίδιο το 2013, γυρίζει τον κόσμο και κάνει διαλέξεις, συνεργάζεται με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ζει. Κανονικά. Και απολαμβάνει κάθε στιγμή που αναπνέει τον αέρα.

Η Ksenia Bezuglova βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και έκανε την αποκατάστασή της στο Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης "η Αναγέννηση". Δεν ήρθε μόνη της. Έφερε μαζί τα παιδιά της και τον σύζυγό της, προκειμένου να τους έχει δίπλα της και να συνδυάσει τις διακοπές της με την αποθεραπεία της.

Οι εντυπώσεις της υπήρξαν εξαιρετικές. Τις μοιράστηκε στην αποκλειστική της συνέντευξη στο Pagenews.gr. Μίλησε για την "Αναγέννηση" και για την εμπειρία της σε αυτή, έκανε λόγο για ένα πρότυπο κέντρο που θα ήθελε να έχει και στη χώρα της και έδωσε συμβουλές σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

- Θα επιθυμούσατε να έχετε ένα ανάλογο κέντρο με την "Αναγέννηση" στη χώρα σας, στη Ρωσία;

Ναι, φυσικά, θα ήθελα να έχω τέτοιο κέντρο στη Ρωσία. Πρώτα απ’ όλα το μεγάλο πλεονέκτημα της «Αναγέννησης» είναι, ότι βρίσκεται στην Ελλάδα, εκεί που έχει πολύ ήλιο, πολλή ζέστη, φρούτα, λαχανικά, νόστιμο φαγητό και καλοσυνάτους ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο, που βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης σε οποιαδήποτε ηλικία. Βέβαια, στη Ρωσία επίσης υπάρχουν διάφορα κέντρα αποκατάστασης, είναι όλα πραγματικά διαφορετικά, κάποια κέντρα στοχεύουν τη σωματική αποκατάσταση περισσότερο, κάποια κέντρα ασχολούνται με την κοινωνική προσαρμογή των ανθρώπων με αναπηρία, πράγμα που αποτελεί σημαντικό μέρος της αποκατάστασης, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων με αναπηρία μετά από δύσκολα τραύματα ή εγχειρήσεις. Διάλεξα την «Αναγέννηση», επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρον να δω τι κάνουν σε αυτό το κέντρο, σε τι διαφέρει αυτό το κέντρο, πως είναι το περιβάλλον και φυσικά το περιβάλλον εδώ είναι απλά καταπληκτικό, καλοσυνάτο, θετικό, όλοι χαμογελούν, γύρω σου έχει καθαρό αέρα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια, τέτοια κέντρα δεν υπάρχουν πολλά στον κόσμο και είναι άσχημο όταν το κέντρο βρίσκεται μέσα στην πόλη, σε μεγάλη πόλη και δεν έχεις που να πας, δεν έχεις που να κάνεις βόλτα. Εδώ φυσικά το καλό είναι, ότι μπορείς πάντα να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας κάπου μια βόλτα με οικογένεια ή φίλους.

Δεν είναι σίγουρο ότι θα ξανασηκωθείς στα πόδια σου. Κανένας ποτέ δε θα σου το υποσχεθεί, ενώ τα νιάτα και η ζωή περνάνε τώρα. Πρέπει να το θυμόμαστε, να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα, να χαιρόμαστε τη ζωή ό, τι και να γίνει και σε όλα να προσπαθούμε να συνδυάζουμε αρμονικά τη θεραπεία, τη δουλειά, τα ταξίδια, τα χόμπυ



- Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που έχει περάσει το ίδιο δύσκολα με εσάς; Πως είναι η καθημερινότητά σας μετά απ' αυτό και πως βρήκατε τη δύναμη για να είστε τόσο δραστήρια σε όλα;

Πέρασα πολύ καιρό σε κέντρα αποκατάστασης, σε διάφορα γυμναστήρια, με το όνειρο να σηκωθώ και έτσι ξεχνούσα, ότι η ζωή είναι εδώ και τώρα και για αυτό τώρα συμβουλεύω όλους τους ανθρώπους να συνδυάζουν την αποκατάσταση και τη ζωή, κανονική απλή ανθρώπινη ζωή στην κοινωνία, με την οικογένειά τους, αν δεν έχουν, να στοχεύσουν οπωσδήποτε τις δυνάμεις τους στο να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, το δικό τους σπίτι, τη δική τους οικογενειακή εστία και να έχουν τη δυνατότητα να περνάνε χρόνο μαζί, γιατί αυτό είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο και δεν είναι σίγουρο ότι θα ξανασηκωθείς στα πόδια σου. Κανένας ποτέ δε θα σου το υποσχεθεί, ενώ τα νιάτα και η ζωή περνάνε τώρα. Πρέπει να το θυμόμαστε, να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα, να χαιρόμαστε τη ζωή ό, τι και να γίνει και σε όλα να προσπαθούμε να συνδυάζουμε αρμονικά τη θεραπεία, τη δουλειά, τα ταξίδια, τα χόμπυ και τότε, χάρη σε αυτήν την ισορροπία και αρμονία, όλα θα είναι καλά.



- Ήρθατε μαζί με την οικογένειά σας στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να επιλέξετε την "Αναγέννηση" το γεγονός πως έχει το δικαίωμα να έχεις μαζί τους δικούς σου ανθρώπους;

Όλη μου η ζωή είναι οι καθημερινές θεραπείες, τα κάνω όλα μόνη μου, είμαι σωματικά πολύ ενεργητική, μαζί μου είναι τα παιδάκια μου, τα οποία επίσης φροντίζω. Είναι και αυτό καθημερινή θεραπεία. Πρώτα απ’ όλα ήθελα να βρεθώ σε κέντρο αποκατάστασης, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, όπου μπορώ να είμαι μαζί με την οικογένειά μου, χωρίς να χωριστούμε ο ένας από τον άλλον, αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή συχνά οι άνθρωποι πηγαίνουν μόνοι τους για αποκατάσταση, αφήνουν τα παιδιά τους και είναι πολύ δύσκολο να μην τα βλέπουν. Για αυτό εδώ μπορούσα να τα συνδυάσω, για μένα αυτό ήταν μεγάλη ευτυχία, επειδή είμασταν πάντα μαζί, για μένα αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος, έχει μεγάλη αξία, γιατί δουλεύω πολύ και βλέπω τα παιδιά μου λίγο.



- Γνωρίζετε πως η "Αναγέννηση" έχει προχωρήσει σε καινοτόμες διαδικασίες, όπως το γεγονός πως έχει αποκτήσει το πρώτο εξωσκελετικό σύστημα στα Βαλκάνια;

Ναι ξέρω, ότι η «Αναγέννηση» απέκτησε τον εξωσκελετό, αυτό είναι πολύ καλό. Αυτή η πρακτική υπάρχει και στη Ρωσία, πολύ καιρό χρησιμοποιούνται ρομπότ βάδισης και πραγματικά έχει πολύ επιτυχή επίδραση στην αποκατάσταση των ανθρώπων με αναπηρία, εγώ η ίδια επανηλειμμένα έκανα ασκήσεις με τον εξωσκελετό και μου άρεσε πολύ. Είναι πολύ καλό το ότι η «Αναγέννηση» έχει εξωσκελετό, είναι πολύ σημαντικό καινοτόμο απόκτημα, το οποίο τώρα βαδίζει μαζί με την εποχή μας και φυσικά κάθε σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης πρέπει να έχει τέτοιο εξοπλισμό.

Έπρεπε να δω τι γίνεται στην «Αναγέννηση» και να το πω στους ανθρώπους στη Ρωσία. Και ήδη σύντομα, τον Ιούνιο, οι πρώτοι μας τουρίστες θα έρθουν για θεραπεία στην «Αναγέννηση». Ελπίζω να τους αρέσει πολύ, για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, πολύ σημαντικό να ακούσω, ότι οι άνθρωποι έκαναν καλή αποκατάσταση

- Τι περιμένετε να αλλάξει στην καθημερινότητά σας μετά την παρουσία σας στην "Αναγέννηση";

Μετά την επίσκεψη στο κέντρο «Αναγέννηση» οι σημαντικότερες αλλαγές, που περιμένω είναι να πάνε εκεί οι άνθρωποι, να είναι ευχαριστημένοι από την αποκατάσταση, γιατί ο ερχομός μου στην «Αναγέννηση» ήταν όχι για τον εαυτό μου, αλλά πρώτα για να καταλάβω, ως άνθρωπος υπεύθυνος για τους ανθρώπους με αναπηρία στη Ρωσία, έπρεπε να δω τι γίνεται στην «Αναγέννηση» και να το πω στους ανθρώπους στη Ρωσία. Και ήδη σύντομα, τον Ιούνιο, οι πρώτοι μας τουρίστες θα έρθουν για θεραπεία στην «Αναγέννηση». Ελπίζω να τους αρέσει πολύ, για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, πολύ σημαντικό να ακούσω, ότι οι άνθρωποι έκαναν καλή αποκατάσταση, με καλό επίπεδο εξυπηρέτησης, υπηρεσιών και κατάφεραν να ξεκουραστούν με την οικογένειά τους, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πολλοί με ρωτούσαν για αυτό και ήρθα για τη λεγόμενη εξερεύνηση και ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων, που με πιστεύουν, που με άκουσαν και μετά από μένα πήγαν εκεί.



- Τι είναι εκείνο που θα σας κάνει να επιλέξετε την "Αναγέννηση", αν μπείτε σε διαδικασία σύγκρισης με άλλα κέντρα αποκατάστασης;

Στην «Αναγέννηση» είναι δύσκολο να περιγράψω τι είναι αυτό που διαφέρει πολύ από άλλα κέντρα, επειδή στη Ρωσία πραγματικά υπάρχουν πολύ υψηλής ποιότητας κέντρα και για έναν άνθρωπο, που βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση, ειδικά σε νεαρή ηλικία, είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον, είναι πολύ σημαντική η ατμόσφαιρα. Στην «Αναγέννηση» είναι πολύ καλοσυνάτη και θετική η ατμόσφαιρα, πολύ ποιοτική, προσεκτική η περίθαλψη, αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό. Και να ξαναπώ, ότι η σημαντικότερη διαφορά είναι η τοποθεσία, ο ήλιος και η θάλασσα είναι πολύ σημαντικά για κάθε άνθρωπο με αναπηρία υγείας και φυσικά σε αυτό η «Αναγέννηση» υπερέχει κατά πολύ με αυτόν τον παράγοντα, συν βέβαια το κόστος, σε χαροποιεί το γεγονός, ότι μπορείς να πας κοντά στη θάλασσα, να κάνεις αποκατάσταση και όλα αυτά στην ίδια τιμή με ένα κέντρο αποκατάστασης στο κέντρο της Μόσχαςς, όπου θα βρισκόσουν και θα ανέπνεες όλη την σκόνη, τα καυσαέρια και δε θα είχες την κολύμβηση στη θάλασσα, θετικές συναντήσεις με καλοσυνάτους ανθρώπους, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό είναι πολύ καλό, το ότι στην «Αναγέννηση» μπορείς να ασχοληθείς με την αυτοβελτίωση, να κάνεις αποκατάσταση, μπορείς πάντα να πας κάπου να φας νόστιμο φαγητό, να κάνεις βόλτα, να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Στην «Αναγέννηση» είναι πολύ καλοσυνάτη και θετική η ατμόσφαιρα, πολύ ποιοτική, προσεκτική η περίθαλψη, αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό. Η σημαντικότερη διαφορά είναι η τοποθεσία, ο ήλιος και η θάλασσα είναι πολύ σημαντικά για κάθε άνθρωπο με αναπηρία υγείας και φυσικά σε αυτό η «Αναγέννηση» υπερέχει κατά πολύ με αυτόν τον παράγοντα

- Πως θα χαρακτηρίζατε τη ζωή σας;

Η ζωή μου είναι υπέροχη, ό,τι και να γίνεται και σύντομα κλείνουν 9 χρόνια που είμαι σε αναπηρικό καρότσι. Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη να ζω την κάθε μέρα, να ζω έτσι όπως θέλω, πραγματικά να αλλάζω αυτό τον κόσμο προς το καλύτερο, χάρη στο καρότσι μου, χάρη σε αυτό που μου συνέβη τα καταφέρνω. Καταφέρνω να αλλάζω το περιβάλλον, την στάση απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία και αυτό είναι φοβερό, γιατί ξέρω ότι μετά από μένα θα μείνει ένα μεγάλο καλό σημάδι. Για μένα αυτό είναι σημαντικό, για αυτό όλες μου οι δυνάμεις και προσπάθειες στοχεύουν όχι στο να κάνω ακόμα μία θεραπεία στη ζωή μου ή να γιατρέψω κάτι, σκέφτομαι το πως να αλλάξω τον κόσμο προς το καλύτερο και είμαι πολύ ευτυχισμένη, απολαμβάνω τη ζωή, ζω, συνεργάζομαι, ταξιδεύω, κάνω δικές μου διαλέξεις, που αποτελούν κίνητρο και πιστεύω ότι η ζωή κάθε ανθρώπου είναι στα χέρια του. Ναι, μας συμβαίνει κάτι τρομερό, κάποιο πρόβλημα, κάποιες φορές αρρωσταίνουμε, όμως αν δώσεις τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό, τότε δε θα βγεις ποτέ από την πάθησή σου. Τη ζωή πρέπει να τη δέχεσαι έτσι όπως είναι και τότεθα είσαι ευτυχισμένος πάντα. Για αυτό θα χαρακτήριζα τη ζωή μου πρώτα απ’ όλα ενεργητική, ευτυχισμένη, ό,τι και να γίνει. Κάπως έτσι. Ευχαριστώ.



Keywords
θαλασσα, αναγεννηση, παντα, θεσσαλονικη, ρωσία, ελλαδα, φας, αξια, Καλή Χρονιά, η ζωη, κοινωνια, ρωσία, αυτοκινητο, δουλεια, ηθικη, καθημερινη, ονειρο, ραδιοφωνο, τηλεοραση, φρουτα, ανθρωπος, αναπηρια, απλα, αρμονια, ατμοσφαιρα, ατομο, ατυχημα, βρισκεται, φαγητο, γεγονος, γινει, γινεται, δεχεσαι, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δικη, ευτυχια, ειλικρινα, υπαρχει, ελπιδα, εποχη, επρεπε, εστια, ζεστη, ζωη, ζωη μου, ιδια, ιδιο, ηλικια, ηλιος, θετικο, ιδρυμα, ομιλια, ισορροπια, λαχανικα, λογο, ματια, μπανιο, μπορεις, μυαλο, νιατα, ο ηλιος, οικογενεια, ομπρελα, ονομα, ορια, οπωσδηποτε, παιδια, παιδακια, περιβαλλον, πορτα, ρομποτ, σιγουρο, συζυγο, συντομα, σπιτι, συγχρονο, ταξιδια, τιμη, τι ειναι, φας, φυσικα, φοβερο, χαιρομαστε, χρονος, αδυνατο, δικαιωμα, δωσεις, ειμασταν, εγχειρησεις, ηρθα, χωρα, ιδιαιτερα, κορες, καρδια, μεινει, ποδια, υγειας, υπεροχη, ξεκινησε, χερια, χομπυ
Τυχαία Θέματα