Η Mattel λανσάρει νέα Barbie!


Η Mattel έχει δεχτεί πολλές φορές κριτική ότι προωθεί λάθος πρότυπα με τις κούκλες της σε τέλειες αναλογίες!

Φέτος, λοιπόν, η εταιρεία έκανε βήματα για να προωθήσει έναν πιο υγιή σωματότυπο. Τον Ιανουάριο λάνσαρε μία σειρά από κούκλες σε τρία διαφορετικά μεγέθη -ψηλές, με καμπύλες και μικροσκοπικές. Την Δευτέρα, το plus-size μοντέλο Άσλεϊ Γκράχαμ, ανακοίνωσε μέσω του Instagram

πως η Mattel έφτιαξε ένα καινούριο παιχνίδι με μοντέλο το σώμα της το οποίο βοήθησε και η ίδια για να σχεδιαστεί.
H κούκλα αυτή, είναι η τελευταία προσθήκη στην σειρά Barbie Sheroes.



H Λίζα ΜακΝάιτ, SVP της Mattel για το brand της Barbie, είπε στο USA Today πως η Γκράχαμ "προκαλεί την συζήτηση περί νόρμες σωματότυπων και πιστεύουμε πως είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τα κορίτσια".

«Δεν σκέφτηκα ποτέ μεγαλώνοντας ότι δεν μοιάζω με αυτήν. Απλά νόμιζα ότι ήταν τέλεια. Αν είχα μία Barbie στο μέγεθός μου, θα θεωρούσα ότι το μέγεθός μου είναι φυσιολογικό. Τα νέα κορίτσια πλέον μπορούν να μεγαλώνουν και να βλέπουν ότι τα σώματά τους είναι φυσιολογικά, κάτι που θεωρώ ότι τους δίνει δύναμη και ενθαρρύνει την νέα γενιά».

Όπως ανέφερε στην The Huffington Post, για να βοηθήσει στην δημιουργία της Barbie είχε μονάχα έναν όρο: «Το μόνο που κάναμε ήταν να στείλουμε φωτογραφίες του σώματός μου και μετά να δούμε ορισμένες λεπτομέρειες. Το χρώμα των μαλλιών μου, κάποιες λεπτομέρειες στο πρόσωπό μου όπως σημάδια και φρύδια. Το μοναδικό προαπαιτούμενο, όμως, ήταν να ακουμπάνε οι μηροί μεταξύ τους. Τους λέω: “Παιδιά, μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την Barbie, αλλά αν οι μηροί της δεν ακουμπάνε μεταξύ τους, δεν θα είναι αυθεντική”», είπε η ίδια.



Keywords
Αναζητήσεις
τρισδιάστατος εκτυπωτής
Τυχαία Θέματα