Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλια σου;

10:28 4/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Οι περισσότερες γυναίκες (και όχι μόνο) λατρεύουν τα μακριά υγιή μαλλιά. Πολλές φορές όμως με την πάροδο του χρόνου, διαπιστώνουν ότι παραμένουν στάσιμα, χωρίς να έχουν μεγαλώσει ούτε χιλιοστό.Είναι δυνατόν να παραμένουν στο ίδιο μήκος; Και όμως είναι. Ακόμη και αν έχουμε βαμμένα μαλλιά και βλέπουμε τη ρίζα να κατεβαίνει αυτά δεν λένε να μακρύνουν!

Τι φταίει;

Δεν τα προσέχεις:


Ο τρόπος που τα ξεμπερδεύεις μετά το μπάνιο έχει μεγάλη σημασία. Μετά το λούσιμο όταν ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου καλό είναι να χρησιμοποιήσεις

τα δάχτυλά σου ή μια χτένα με αραιά δόντια για να τα ξεμπερδέψεις παρά τη βούρτσα των μαλλιών σου για να αποφύγεις το "σπάσιμο" της τρίχας σου αλλά και να διατηρήσεις όσο γίνεται το φυσικό τους στιλ.

Ο τρόπος αλλά και η συχνότητα που χτενίζεις τα μαλλιά σου παίζει ρόλο. Το να χτενίζεις πολύ συχνά ή με μεγάλη δύναμη τα μαλλιά σου κάνει πιο «αδύναμη» την τρίχα σου και καλά θα κάνεις να αφήσεις και λίγο κάτω την βούρτσα σου. Και το να βουρτσίζεις πολύ έντονα τα μαλλιά σου δεν κάνει πολύ καλό οπότε βούρτσισε καλά μετά το μπάνιο και περιορίσου στο να χτενίζεις τα μαλλιά σου μια με δύο φορές το πολύ την ημέρα.

Μήπως απλά είναι θέμα DNA;

Αν είσαι τυπική σε όλα όσα πρέπει θεωρητικά πάντα- όπως για παράδειγμα στο κόψιμο και στην φροντίδα των μαλλιών- και πάλι δεν βλέπεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν τότε ίσως απλά πρέπει να κατηγορήσεις το DNA σου.

Μην ξεχνάς πως τα μαλλιά μακραίνουν σε στάδια και το κυριότερο είναι πως η τρίχα σου μεγαλώνει με συγκεκριμένους ρυθμούς κάθε μήνα και στη συνέχεια σταματάει σε κάποιο σημείο.

Γενικά η τρίχα σου μεγαλώνει κατά μέσο από 2-6 χρόνια, αλλά φυσικά αυτό διαφέρει για την καθεμία. Δεν αποκλείεται τα δικά σου μαλλιά να μακραίνουν για 2 χρόνια και μετά να σταματούν ενώ της κολλητής σου να μακραίνουν για 5 χρόνια. Δεν έχεις να κατηγορήσεις κανέναν παρά το DNA! Οπότε πρόκειται απλά για τον παράγοντα DNA που καθορίζει πολλά και στον οποίο δεν μπορείς να επέμβεις και πολύ, όσο και να θέλεις. Σε γενικές γραμμές τα μαλλιά μας μακραίνουν κατά 15 εκατοστά τον χρόνο και αν τα προσέξουμε θα κάνουμε το καλύτερο δώρο στα μαλλιά μας!

Πόσο καιρό έχεις να επισκεφθείς το κομμωτήριο;

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο δεν είναι κάτι που πρέπει να αμελείς και το ξέρεις ειδικά αν θέλεις να δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να κάνεις ένα κόψιμο , έστω και αν πρόκειται για τις άκρες κάθε 6 με 8 εβδομάδες.

Αν έχεις μακριά μαλλιά και έχεις ένα κούρεμα που δεν απαιτεί ιδιαίτερη “συντήρηση” -ίσια ή σγουρά- μπορείς να αποφύγεις το κούρεμα μέχρι και 12 εβδομάδες.

Αν δεν έχεις βάψει ποτέ τα μαλλιά σου και αποφεύγεις να χρησιμοποιείς εργαλεία στάιλινγκ μπορείς να μείνεις χωρίς κούρεμα μέχρι και τρεις μήνες και αυτό να μην έχει καμία επίπτωση στο μήκος των μαλλιών σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα