Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για 24χρονο Τυνήσιο, ύποπτο για το μακελειό


Στην αναζήτηση ενός 24χρονου Τυνήσιου, με το όνομα Ανίς Α., επικεντρώνονται τώρα οι γερμανικές Αρχές, καθώς εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος άντρας, είναι ο τζιχαντιστής, που σκόρπισε τον θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου την περασμένη Δευτέρα.

Λίγο νωρίτερα, το γερμανικό κανάλι rbb είχε μεταδώσει ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άλλο ύποπτο νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όμως αργότερα τον άφησε ελεύθερο.

Το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία άφησε ελεύθερο και τον πρώτο συλληφθέντα, έναν Πακιστανό πρόσφυρα, προειδοποιώντας πως ο δράστης διαφεύγει, είναι οπλισμένος

και θανάσιμα επικίνδυνος, σπέρνοντας τον πανικό στη Γερμανία, η οποία φοβάται και για νέο τρομοκρατικό χτύπημα ενόψει και της κορύφωσης των Εορτών των Χριστουγέννων.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τις περίπου 200 μαρτυρίες πολιτών από τον τόπο της επίθεσης, προσπαθώντας να ρίξουν φως στην ταυτότητα των υπαίτιων, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, πώς η "τρελή" πορεία του φορτηγού μέσα στην πόλη επί μισή ώρα πέρασε απαρατήρητη από την Αστυνομία. Επικρίσεις υπάρχουν και για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκαν εμπόδια γύρω από τις αγορές, μετά την τραγωδία της Νίκαιας και παρά το γεγονός ότι οι Αρχές βρισκόταν σε επιφυλακή για ενδεχόμενο χτύπημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα