Γενική Διεύθυνση Τελωνείων: Κατασχέσεις ναρκωτικών, όπλων και "μαϊμούδων"

14:51 8/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε κατασχέσεις ναρκωτικών, όπλων, καπνικών προιόντων και «μαιμούδων» προιόντων προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 2017, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, σε ελέγχους, που διενεργήθηκαν στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Ειδικότερα:

Το Τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών, με τη συνδρομή

σκύλου ανιχνευτή της Τελωνειακής Υπηρεσίας, εντόπισε και κατάσχεσε δύο χαρτοκιβώτια, τα οποία βρέθηκαν σε αποθήκη ιδιωτικής εταιρείας (στο χώρο εξαγωγών) του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Τα ανωτέρω δέματα περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 22 κιλών και 416 γραμ. και είχαν τελικό προορισμό την Ιρλανδία.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν τρία χαρτοκιβώτια με προορισμό τη Γερμανία στα οποία υπήρχαν 63,3 κιλά κάνναβης. Η ποσότητα κατασχέθηκε και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων.

Το Τελωνείο Κακαβιάς εντόπισε, επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) φορτηγού, επτακόσια δέματα συνολικού βάρους 1,147 τόνων με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης. Οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες καθώς και το όχημα μεταφοράς τους κατασχέθηκαν.

Το Τελωνείο Κήπων σε έρευνες που διενήργησε σε ΙΧΕ προερχόμενα από την Τουρκία, εντόπισε και κατάσχεσε 44 φυσίγγια μάρκας ΜΚΕ των 7,65 χιλιοστών, 37 σφαίρες των 9mm, 2 όπλα των 9mm και 1 γεμιστήρα.

Το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, με τη συνδρομή του συστήματος Χ-RAY, προέβη σε κατασχέσεις δύο εμπορευματοκιβωτίων με 21,94 εκατ. τεμάχια λαθραία τσιγάρα.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι για τα τσιγάρα αυτά ανέρχονται σε 4,23 εκατ. ευρώ. Οι έρευνες για τους τελικούς παραλήπτες συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα