Γαλλία: Περικοπές 60 δισ. ευρώ ετοιμάζει ο Μακρόν


Την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται ως ο πιθανότερος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας (όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών τον δείχνουν να επικρατεί με άνεση επί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των εκλογών το Μάιο), ο αρχηγός του «Μπροστά» αρχίζει και καταρτίζει τις βασικές οικονομικές πολιτικές του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της LesEchos, ο Μακρόν σχεδιάζει ένα

ευρύ πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων ενώ σε περίπτωση που αναδειχθεί πρόεδρος της χώρας θα προχωρήσει σε περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ύψους 60 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ) μέσα στα πέντε χρόνια της προεδρίας του.

Θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον Φιγιόν

Σε έναν άλλο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, τον Φρανσουά Φιγιόν, που προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το σκάνδαλο αργομισθίας της γυναίκας του, ο οικονομικός εισαγγελέας δήλωσε την Πέμπτη πως οι έρευνες για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η πληθώρα των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί δεν επιτρέπει, σε αυτό το στάδιο, να εγκαταλειφθεί η έρευνα.

Ο εισαγγελέας δεν ανακοίνωσε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της έρευνας, αλλά μεταξύ των επιλογών του ήταν η εγκατάλειψη της έρευνας, ο διορισμός δικαστικού ανακριτή ή η απευθείας παραπομπή σε δίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα