Φόβοι για «νέα Μόρια» στην Κω - Εξαλλοι οι κάτοικοι με την κυβέρνηση που μεταφέρει μετανάστες από άλλες περιοχές στο νησί.


Πρωτοφανή γεγονότα εξελίσσονται στην Κω, με την κυβέρνηση να τραβάει το σκοινί στην αντιπαράθεσή της με την τοπική κοινωνία και το Δήμο για το μεταναστευτικό και να στήνει νέο σκηνικό έντασης.

Η τουριστική εικόνα του νησιού έχει αποκατασταθεί πλήρως και η Κως παρουσιάζει αύξηση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό 25%. Οι φορείς του νησιού και οι επιχειρηματίες του τουρισμού θεώρησαν ότι είχαν ησυχάσει από τον εφιάλτη του μεταναστευτικού, λογάριασαν όμως χωρίς την κυβέρνηση που από τον περασμένο μήνα άρχισε να μεταφέρει μετανάστες

από άλλα νησιά και περιοχές της χώρας στην Κω.

Μετά το πρώτο δρομολόγιο, ο Δήμαρχος Κω με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς στις 4 Ιουλίου, ζήτησε να σταματήσει η μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές στην Κω, επισημαίνοντας τους κινδύνους από τον εγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων στο hot spot αλλά και την ανάγκη προστασίας της εικόνας του νησιού, ως τουριστικού προορισμού. Απάντηση δεν πήρε ούτε από τον κ.Τσίπρα ούτε από κανέναν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Η απάντηση ήρθε εις διπλούν μία εβδομάδα μετά. Πρώτα η κυβέρνηση μετέφερε στην Κω 72 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στην Ανάφη!!! Παρά το γεγονός ότι εγγύτερα στην Ανάφη ήταν ο Πειραιάς παρά η Κως αλλά και ότι θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη Λέρο, αποφασίσθηκε η μεταφορά τους στην Κω. Και όπως λένε στο pagenews.gr καλά παράγοντες του νησιού, μάλιστα, η συγκεκριμένη εντολή ήρθε από πολύ ψηλά.

Στη συνέχεια ακολούθησε νέα μεταφορά μεταναστών από το Φαρμακονήσι προς την Κω και έπεται συνέχεια αφού όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας έχει αποφύγει να επισκεφθεί την Κω ενώ έχει αναφερθεί απαξιωτικά στο νησί αφού δεν συγχωρεί τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων στη δημιουργία του hot spot. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο ΠΡΟΚΕΚΑ η κυβέρνηση το δημιούργησε στην Κω. Ανάλογες αρνητικές διαθέσεις έχει και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος κ.Καμμένος που δεν έχει ξεχάσει την επίθεση που δέχθηκε με αυγά και τις αποδοκιμασίες όταν επισκέφθηκε την Κω.

Οι φορείς και οι πολίτες της Κω θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους εξαπάτησε. Κάποιοι είχαν καλόπιστα αποδεχθεί τη δημιουργία hot spot πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για 24ωρη ή 48ωρη παραμονή προσφύγων και παράνομων μεταναστών στο νησί. Ακόμα και αυτοί όμως έχουν μεταστραφεί πλέον αφού διαπίστωσαν ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν ο εγκλωβισμός τους στο νησί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Αυτό που προβληματίζει όμως όλους είναι η κλιμάκωση και η ένταση που δημιουργεί, εκ νέου, η κυβέρνηση με τη μεταφορά μεταναστών από άλλες περιοχές στο νησί. Πρόκειται απλώς για επίδειξη πυγμής ή υπάρχουν άλλες πτυχές; Εικάζεται ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία και ενός δεύτερου χώρου φιλοξενίας μεταναστών στην Κω και με τις συνεχείς μεταφορές μεταναστών του τελευταίου μήνα, απλά προετοιμάζει το έδαφος.

Από την πλευρά τους ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς κρατούν χαμηλούς τόνους αφού δεν θέλουν να υπάρξουν προβλήματα στην εικόνα του νησιού,τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά.

Προφανώς αυτό εκμεταλλεύεται και η κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της ότι μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια τύπου Μόριας αλλά και να υπάρξουν ζητήματα με τη δημόσια υγεία στο hot spot αφού ήδη κυκλοφορούν πολλές ανεπιβεβαίωτες φήμες ενώ είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος για επιδημιολογικά φαινόμενα και ασθένειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα