Φλόριντα: Μακελειό σε σχολείο με 17 νεκρούς (pics &vids)


Ένας πρώην σπουδαστής του λυκείου Marjory Stoneman Douglas, στην πόλη Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, άνοιξε πυρ την Τετάρτη μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι άλλοι να τραυματιστούν, δήλωσε ο σερίφης Σκοτ Ίσραελ.

Ο δράστης, ηλικίας 19 ετών, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοινότητα αυτή, κοντά στο Κοράλ Σπρινγκς,

δήλωσε ο Ίσραελ, σερίφης στην κομητεία Μπρόουαρντ. Πρόκειται για τη 18η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο 19χρονος δράστης Νίκολας Κρουζ είχε αποβληθεί από το σχολείο για "πειθαρχικούς λόγους".

Ο νεαρός διέπραξε το μακελειό λίγη ώρα πριν τελειώσει το τελευταίο μάθημα, στις 14:30 (τοπική ώρα). Ο Ρόμπερτ Ράνσι, ο λυκειάρχης, είπε πως τη σφαγή πιθανότατα διέπραξε πρώην σπουδαστής του σχολείου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τραύματα «διάφορων βαθμών σοβαρότητας», σύμφωνα με τον σερίφη Ίσραελ. Αρκετοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο, ακούγονται σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς μαγνητοσκοπήθηκε μέσα σε μια τάξη του λυκείου και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Nicolas Cruz posted this pictured to his social media sites before today's shooting at a Parkland, Florida Highschool, 17 people are confirmed dead, he's in custody #Parkland pic.twitter.com/hkukC7BWbD

Mike Gonzalez (@MikeKAPPKVEW) 14 Φεβρουαρίου 2018

Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους, απόλυτα σιωπηλοί, καθώς ακούν τους πυροβολισμούς. «Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, (δεν είχαμε) καμία ένδειξη», ανέφερε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή».

Πρώην συμμαθητές του τον περιγράφουν ως "προβληματικό άτομο που είχε ψύχωση με τα όπλα". "Φρόντιζα να μένω μακριά του, να μην έχω σχέσεις μαζί του για να αποφύγω τυχόν αντιπαράθεση" είπε χαρακτηριστικά ένας συμμαθητής του Νίκολας Κρουζ, ο οποίος είχε αποβληθεί για «πειθαρχικούς λόγους» από το σχολείο που έγινε το μακελειό.


Το βίντεο με τους πυροβολισμούς

Ο Κρουζ άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος προτού οχυρωθεί στο κτίριο και συλληφθεί λίγο αργότερα από τις ειδικές δυνάμεις. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Το λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας είχε 3.000 μαθητές το 2014. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ενημερώθηκε» για την επίθεση· «παρακολουθούμε την κατάσταση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Κανένα παιδί, κανένας δάσκαλος και κανένας άλλος δεν θα έπρεπε να νιώθει πως δεν είναι ασφαλής μέσα σε οποιοδήποτε αμερικανικό σχολείο», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.


Το πρώτο θύμα του Κρουζ, ο αθλητικός διευθυντής του σχολείου, Κρις Χίξον.

Μητέρα μαθήτριας: Νομίζαμε ότι επρόκειτο για φάρσα…

Σοκαρισμένη από το περιστατικό εμφανίζεται η μητέρα μιας μαθήτριας, που δήλωσε στο CNNi ότι νόμιζε ότι επρόκειτο για φάρσα. Όπως είπε, η κόρη της άρχισε να της στέλνει μηνύματα μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς. «Αρχικά νομίζαμε ότι ήταν φάρσα, γιατί τη σήμερον ημέρα δεν μπορείς να ξέρεις» είπε η Lissette Rozenblet.



Μαθήτρια: Άκουσα πολλούς πυροβολισμούς, τουλάχιστον έξι

Οι πυροβολισμοί στο σχολείο της Φλόριντα ξεκίνησαν περί τα 10 λεπτά πριν η Νικόλ Μπάλτσερ ολοκληρώσει το μάθημα της τριγωνομετρίας και σχολάσει. Όπως εξήγησε στο CNNi, εκείνη την ώρα ακούστηκε ο συναγερμός του σχολείου και οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τους χώρους. Άκουσε τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς και μαθητές και δάσκαλοι άρχισαν να τρέχουν πίσω προς τις αίθουσες.

«Άκουσα τόσους πολλούς πυροβολισμούς, τουλάχιστον έξι. Ήταν πολύ κοντά» είπε η 18χρονη μαθήτρια, που μίλησε στο CNNi ενώ βρισκόταν ακόμη κρυμμένη μέσα σε μια αίθουσα. Όπως είπε, η ετεροθαλής αδελφή της ήταν κρυμμένη σε άλλη τάξη.



Συλλυπητήρια Τραμπ μέσω Twitter

«Οι προσευχές και και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες του φρικτού συμβάντος στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, καθηγητής ή κάποιος άλλος δεν θα πρέπει να αισθάνεται μη ασφαλής σε αμερικανικό σχολείο», έγραψε σε tweet ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

My prayers and condolences to the families of the victims of the terrible Florida shooting. No child, teacher or anyone else should ever feel unsafe in an American school.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 14 Φεβρουαρίου 2018

Just spoke to Governor Rick Scott. We are working closely with law enforcement on the terrible Florida school shooting.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 14 Φεβρουαρίου 2018

Ο Τραμπ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, είχε επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρικ Σκοτ, με τον οποίο και συνεργάζονται για την επιβολή του νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα