Εξανεμίζονται οι ελπίδες: Νεκροί θεωρούνται και οι 58 αγνοούμενοι του πύργου Γκρένφελ


"Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί", δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος, Στιούαρτ Κάντι, προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει.

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται οι 30 αυτοί. Μάλιστα, ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διευκρίνισε ότι, εκ των 30 νεκρών, οι σοροί 16 ανθρώπων έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Όπως ανέφερε

ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο συγκεκριμένος απολογισμός ίσως να μην είναι ο τελικός, καθώς ενδέχεται να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο κτίριο, για την παρουσία των οποίων δεν είχαν λάβει ενημέρωση οι Αρχές.

«Όσο πιο σύντομα γίνεται, θα ενημερώσουμε τους οικείους τους» προσέθεσε.

London Fire: Police: 58 people were in Grenfell Tower that are missing – BBC News https://t.co/Yf9U37oKrD

World Bugle (@worldbugle) June 17, 2017

Αυξάνονται οι φόβοι για κατάρρευση του Πύργου

Υπό τον φόβο της κατάρρευσης του Grenfell Tower στο Λονδίνο, οι Αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν δύο γραμμές του Μετρό δυτικά της πολύπαθης -τον τελευταίο καιρό- Βρετανίας.

Συγκεκριμένα όλες οι στάσεις μεταξύ των γραμμών Hammersmith City και Circle ανάμεσα στους σταθμούς Eeware Road και Hammersmith έκλεισαν προσωρινά.

Θανάσιμα ερωτήματα, καθώς το σοκ μετατρέπεται σε οργή

Καθώς το σοκ από την φονική πυρκαγιά στον πύργο του Λονδίνου μετατρέπεται σε οργή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι γίνεται στόχος έντονων επικρίσεων για την απόφασή της να μην συναντήσει επιζώντες κατά την επίσκεψή της στον τόπο της τραγωδίας την Πέμπτη, την ώρα που πασχίζει να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Βουλή των Κοινοτήτων μετά το χαμένο της εκλογικό στοίχημα, ενώ παράλληλα βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Η Μέι υποσχέθηκε την διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες της πυρκαγιάς που αφήνει πίσω της 17 διαπιστωμένους νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους, εκφράζοντας την θλίψη της αφού συναντήθηκε με μέλη των υπηρεσιών πυρόσβεσης και αρωγής.

Όμως, αντίθετα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν και τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, η Μέι απέφυγε να συναντηθεί με κατοίκους και διασωθέντες, προκαλώντας τις επικρίσεις του κοινού, των μέσων ενημέρωσης και του Συντηρητικού Κόμματος.

«Ήθελε μία απολύτως ελεγχόμενη κατάσταση στην οποία δεν έδειξε την ανθρωπιά της», δήλωσε στο BBC ο πρώην υπουργός των Τόρις Μάικλ Πορτίλο. «Όφειλε να βρίσκεται εκεί με τους κατοίκους. Πρέπει κανείς να είναι έτοιμος να δεχθεί τα συναισθήματα των ανθρώπων και να μην είναι τόσο φοβισμένος με τους ανθρώπους».

Συναντήθηκε μαζί τους μετά την κατακραυγή

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε τελικά συνάντηση σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ με επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο κτίριο Grenfell Tower καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Η πρωθυπουργός προεδρεύει σήμερα το πρωί διακυβερνητικής συνάντησης για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την τραγωδία», ανέφερε ο ίδιος νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου.

Θλιβερή παραδοχή από την Βρετανίδα πρωθυπουργό: Η στήριξή μας στα θύματα της τραγωδίας του Πύργου Γκρένφελ δεν ήταν αρκετή

Η ίδια η Μέι παραδέχτηκε ότι η στήριξη προς τις οικογένειες τις ώρες που ακολούθησαν την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ «δεν ήταν αρκετά καλή».

Αναφέρθηκε μάλιστα στην «τεράστια αγανάκτηση» από μέρους των κατοίκων που αναζητούσαν απαντήσεις από το δημοτικό συμβούλιο, όπου και ξέσπασαν τα επεισόδια την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα