Ευρωσοσιαλιστές: Να καταπολεμήσουμε τον "ιό Τραμπ"


Με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο σχολιάζει την ανάδειξη του Ντόναλτ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, τονίζοντας πως "ο ιός Τραμπ πρέπει να καταπολεμηθεί".

Σύμφωνα με τον Ιταλό πολιτικό, η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει τώρα η Ευρώπη είναι η ανάγκη να μεταρρυθμιστεί και να γίνει ένα "αντίσωμα ικανό να εξισορροπήσει και να καταπολεμήσει αυτόν τον ιό".

"Πρέπει να φέρουμε την επανάσταση στην Ε.Ε., προκειμένου να αποκτήσει η Ευρώπη

τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις", σημείωσε.

Ο Πιτέλα ανέφερε ότι η "νίκη του Τραμπ είναι τρομακτική για όλους» και ότι θα ήταν «λάθος» να στιγματιστούν ως "ανίδεοι ή βάρβαροι" όσοι πιστεύουν «στα ψέμματα του Τραμπ, της Λεπέν, του Φάρατζ, του Ορμπάν ή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων". Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να επανασυνδεθούμε με τους "χαμένους της παγκοσμιοποίησης", συνέχισε.

Τέλος, ο Πιτέλα εκφράζει την πεποίθηση ότι ο νεός πρόεδρος των ΗΠΑ, "παρά τις προεκλογικές του δηλώσεις" θα παραμείνει προσηλωμένος στις "διατλαντικές σχέσεις" και θα "σεβαστεί την κληρονομιά του Ομπάμα" σε θέματα όπως "η κλιματική αλλαγή, οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και άλλες κοινές προκλήσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα