Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εκδήλωση για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού


«Tο μέλλον του ελληνικού τουρισμού», ήταν το αντικείμενο ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Έλληνες ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μίλτος Κύρκος.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και του επικεφαλής εκπροσώπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, ο γενικός διευθυντής Ινστιτούτου ΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας, η Ιωάννα Δρέττα, διευθύνουσα

σύμβουλος της εταιρίας «Marketing Greece», και ο Ξενοφώντας Πετρόπουλος, διευθυντής Επικοινωνίας ΣΕΤΕ.

«Ο τουρισμός είναι ο άξονας ανάπτυξης της Ελλάδας που αντέχει μεν στους κραδασμούς αλλά είναι και εξαιρετικά ευαίσθητος στις αλλαγές, γι’ αυτό πρέπει να τον προστατεύσουμε ως κόρην οφθαλμού», δήλωσε με χαιρετισμό του ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι «Ο ΣΕΤΕ είναι ένας εξαιρετικά αξιόπιστος συνομιλητής που εκπροσωπεί συνολικά το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα».

Η κ. Βόζεμπεργκ, ανοίγοντας τη συζήτηση αναφέρθηκε στη «σημαντική συμβολή του τουρισμού στην κοινωνικοοικονομική ολοκλήρωση των νησιωτικών, παράκτιων και ορεινών περιοχών», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει «τα εμπόδια στη χάραξη μίας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό». Μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής σχολίασε το ζήτημα της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού και έκλεισε με μία αναφορά στα προσφυγικά - μεταναστευτικά ρεύματα των τελευταίων ετών που έπληξαν το τουριστικό προϊόν κορυφαίων ελληνικών προορισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα