Ευάγγελος Βενιζέλος: Η κυβέρνηση προαναγγέλλει και επωάζει την υπόθεση της Νovartis πάνω από ένα χρόνο (vid)


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis και στο βήμα βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «μίζερη» αναφορά στο όνομά του στα δικόγραφα της Novartis και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση

κατά της κυβέρνησης.

«Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή, που αφορά το υπουργείο Υγείας, βρήκατε μια θέση και για εμένα, παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί για σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία με βαλίτσες και φακέλους» είπε ο κ. Βενιζέλος, και συμπλήρωσε: «Μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια στη δικογραφία, γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει ακόμη μυαλό».

Όπως τόνισε, όμως, με αυτό τον τρόπο, τοποθετήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία «γιατί αυτό διακυβεύεται». Την ίδια ώρα, διερωτήθηκε για ποιους λόγους η υπόθεση Novartis ήρθε τώρα στο φως της δημοσιότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Στοιχειοθετώντας τον συλλογισμό του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση στην οικονομία γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα».

Διερωτήθηκε δε, γιατί το «αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές». Μάλιστα, είπε πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει να πάρει η κυβέρνηση την «προληπτική γραμμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα