Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Φοιτήτριες πήραν χρυσό βραβείο για καινοτόμο smoothie


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017», με την ελληνική συμμετοχή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 16 συνολικά συμμετοχές από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, που όλες είχαν να επιδείξουν προϊόντα μοναδικής καινοτομίας με ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο

της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017», με την ελληνική συμμετοχή να καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 16 συνολικά συμμετοχές από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, που όλες είχαν να επιδείξουν προϊόντα μοναδικής καινοτομίας με ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Η επταμελής ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, που αποτελούνταν από τον καθηγητή Π. Ταούκη (Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών), την Δρ Ε. Δερμεσονλούογλου, την Δρ Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου & Ζ. – Μ. Ξάνθου, κατάφερε να ξεχωρίσει με το καινοτόμο smoothie που δημιούργησαν από αβοκάντο ελληνικής καλλιέργειας και ορό στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη διάκριση Ελληνικής Συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ).

Σημειώνεται ότι το αργυρό βραβείο κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο για το προϊόν Yasai Cauliflower Rice Sushi και το χάλκινο βραβείο η Σλοβενία για το προϊόν OnMyWhey. Επίσης, διακρίθηκαν η Γαλλία για την Καινοτομία και η Γερμανία για την Επικοινωνιακή Στρατηγική των συμμετοχών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα