Εθνική Ελλάδος - Mundial 2018: Παίξαμε υπέροχα σε λάθος παιχνίδι…

09:07 4/9/2017 - Πηγή: Pagenews

Στο χωριό μου λένε: «ήθελε από το άλλα Σάββατο». Προσαρμοσμένη η παροιμία στα της Εθνικής λέγεται ως εξής: «Ηθελε από την προηγούμενη Πέμπτη». Τότε απέναντι στους εσθονούς ήταν που η Εθνική ομάδα έχυσε την καρδάρα με το γάλα.

Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά την Εθνική για το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε, οι διεθνείς κέρδισαν τις εντυπώσεις και το Βέλγιο τους τρεις βαθμούς που το στέλνουν από τώρα στα γήπεδα της Ρωσίας για τα τελικά του Μουντιάλ. Η ζημιά έγινε και η μεγάλη ευκαιρία να έχουμε το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ χάθηκε. Τώρα πέφτουμε στην ανάγκη

του παντελώς αδιάφορου Βελγίου που θα πρέπει να κόψει βαθμούς από την Βοσνία μέσα στην έδρα της.

Γίνεται; Με βάση την ποιότητα του Βελγίου γίνεται. Εμείς όμως θα πρέπει την ίδια μέρα (7 Οκτωβρίου) να νικήσουμε την Κύπρο στην έδρα της στην Λευκωσία. Κι όταν πρέπει να μείνουμε πίσω μια χαρά τα καταφέρνουμε. Όταν είναι να βγούμε μπροστά για να πετύχουμε γκολ αρχίζουν τα προβλήματα. Για σταθείτε όμως!

Στην ελληνική επίθεση υπάρχει πλέον κι άλλος παίκτης ποιότητας εκτός από τον Κώστα Μήτρογλου. Τάσο Δώνη τον λένε και στο ματς με το Βέλγιο, έλαμψε. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, αναστάτωνε τα τρία σέντερ μπακ των Βέλγων. Τους έκανε άνω-κάτω με τις διεισδύσεις και την ταχύτητά του. Ο μόλις είκοσι ενός ετών επιθετικός της Στουτγκάρδης έχει την στόφα ικανότατου διεμβολιστή που πηγαίνει κατά μέτωπο.

Σε συνεργασία με τον Μήτρογλου ίσως βγάλει την Εθνική μας από τα επιθετικά της αδιέξοδα. Με έξι παίκτες να αμύνονται στην ευθεία και τον Φορτούνη να κρατάει μπάλα και να κερδίζει φάουλ η ομάδα του Σκίμπε κρατούσε τους ικανότατους Βέλγους εκτός της περιοχή του Καρνέζη την ώρα που ο Δώνης πονοκεφάλιαζε τους αντίπαλους αμυντικούς.

Η Εθνική έχανε ευκαιρίες και οι βέλγοι φαινόταν να πελαγοδρομούν. Ηρθε όμως το σουτ του Βερτόγκεν από τα τριάντα μέτρα να ξεκλειδώσει την ελληνική άμυνα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Αν έλλειπε το γκολ του Λουκάκου που σε κάθε ματς νικάει μια και μόνο φορά τον Παπασταθόπουλο, η συζήτηση που θα κάναμε θα αφορούσε την γκολάρα της ισοφάρισης που πέτυχε με αριστερό σουτ στην κίνηση ο εξαιρετικός Κάρλος Ζέκα. Στο ποδόσφαιρο όμως, εκτός από πάθος και σωστή οργάνωση την διαφορά κάνουν οι παίκτες ποιότητας.

Ο Ρομέλου Λουκάκου νίκησε μόλις σε δυο περιπτώσεις; Τον συγκινητικό Παπασταθόπουλο και έδωσε στην ομάδα του τέσσερεις βαθμούς. Στην ομάδα του Σκίμπε έμεινα οι εντυπώσεις. Οι Βέλγοι πήραν τους βαθμούς και πάνε στην Ρωσία.

Ας φανούν τουλάχιστον συνεπείς με την αξία τους στο παιχνίδι με την Βοσνία στον βαθμό βέβαια που η Εθνική μας δεν θα επαναλάβει εκείνη την καταδικαστική εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης κόντρα στους εσθονούς…

Keywords
Τυχαία Θέματα