Επτά συλλήψεις, τέσσερις νεκρούς και 40 τραυματίες ανακοίνωσε η αστυνομία


Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν και πραγματοποίησε εφόδους σε έξι διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ, το Λονδίνο και άλλες περιοχές, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Μαρκ Ρόουλι, οι νεκροί είναι τελικά τέσσερις και ήταν άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων: πρόκειται για τον αστυνομικό, Κιθ Πάλμερ,

που έσπευσε να σταματήσει τον δράστη αλλά μαχαιρώθηκε, μία γυναίκα άνω των 40 εκτών και ένας άνδρας άνω των 50 και φυσικά ο δράστης.

Ο Ρόουλι αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον δράστη και ζήτησε από τα ΜΜΕ να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά του, σε περίπτωση που τη μάθουν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 29 νοσηλεύονται σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου και επτά εξ αυτών βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ρόουλι είπε ότι δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για άλλους κινδύνους για το κοινό, αλλά επανέλαβε ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας και περιπολούν πλέον πολλοί περισσότεροι αστυνομικοί, ένοπλοι και άοπλοι, στους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα