Επίθεση σε Παπαδήμο: Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για νέα χτυπήματα


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά το χθεσινό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος άνοιξε παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε χθες το απόγευμα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες ενώ ο τρόπος που χτύπησαν παραπέμπει σε μέλη της οργάνωσης

«Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι υποψίες άλλωστε είναι απόλυτα λογικό να στραφούν στην οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των 10 τρομοπακέτων τον περασμένο Μάρτη, ένας εκ των οποίων απευθύνονταν στον ίδιο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από την αντιτρομοκρατική είναι ξεκάθαροι προς κάθε υποψήφιο στόχο: μην ανοίγετε τον παραμικρό φάκελο διότι μπορεί να έχουν σταλεί κι άλλα τρομοπακέτα, όπως συνέβη και σε εκείνα που έφευγαν το ένα πίσω απ' το άλλο πριν λίγους μήνες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Ήταν στόχος, αλλά του μείωσαν τη φρουρά - Βρισκόταν στη λίστα της Ρούπα

Έντονος είναι ο προβληματισμός και οι απορίες σχετικά με το γεγονός πως η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού έχει μειωθεί στο πλαίσιο των περικοπών από οχτώ σε 12 συνολικά αστυνομικούς για την ασφάλειά του.

Τα ερωτήματα γεννιούνται από τη στιγμή που την προηγούμενη φορά που οι "Πυρήνες της Φωτιάς" είχαν στείλει τρομοδέματα, τον περασμένο Μάρτιο, υπήρχε και ένα με παραλήπτη τον Λουκά Παπαδήμο, το οποίο είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε.

Επιπλέον, το όνομα του κ. Παπαδήμου υπήρχε και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης υπήρχαν συνολικά τρεις αστυνομικοί που τον συνόδευαν. Δύο στο συνοδευτικό όχημα Scoda και ένας με μοτοσικλέτα.

Ένα βιβλίο βρισκόταν στο φάκελο

Ένα βιβλίο βρισκόταν μέσα στο φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου μέσα στη θωρακισμένη mercedes όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο φύλακας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο ίδιος έδωσε τον φάκελο στον Λουκά Παπαδήμο, έχοντας περάσει τον φάκελο από τον έλεγχο X-Ray που εντοπίζει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Όπως φαίνεται, το μηχάνημα είναι πιθανό να μην διάβασε τον εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να σκάσει ο φάκελος στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Το Μercedes που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν της Τράπεζας της Ελλάδος όπως ο οδηγός και ο συνοδός του και ήταν θωρακισμένο όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα