Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας στους οδηγούς


Από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινά η επιστροφή των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας στους οδηγούς προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Η απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και χθες (18-12-2016).

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν

μέχρι και χθες (18-12-2016).

Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

-Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
-Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
-Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
-Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
-Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
-Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Η επιστροφή των στοιχείων αφορά το χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής απόφασης. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Τέλος επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ..

Keywords
Τυχαία Θέματα