Επίσκεψη Ερντογάν: Κλειστοί δρόμοι, απαγορεύσεις και αντιδράσεις (pics)


Η επίσκεψη Ερντογάν με τους 300 κομάντος, τα 200 δωμάτια σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και την αστυνομία επί ποδός, σημαίνει για τους Αθηναίους κλειστοί δρόμοι, κλειστοί σταθμοί και απαγορεύσεις τύπου ...επταετίας, ως είθισται εξάλλου για λόγους ασφαλείας σε ανάλογες επισκέψεις ηγετών.

Τα ίδια μέτρα είχαν παρθεί τόσο στην επίσκεψη Ομπάμα όσο και στον Εμάνουελ Μακρόν. Περίπου

2800 αστυνομικοί βρίσκονται ακροβολισμένοι στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι ταράτσες θα είναι γεμάτες με ελεύθερους σκοπευτές, τα κινητά θα απενεργοποιούνται και λέγεται ότι έχει ελεγχθεί ακόμα και το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η επίσκεψη Ερντογάν είναι στρατηγικής σημασίας λένε οι αναλυτές. Πρόκληση απαντούν Κούρδοι και συλλογικότητες που αντιδρούν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Τούρκο Πρόεδρο δολοφόνο και δικτάτορα. Και μπορεί η Αθήνα να θυμίζει απόρθητο φρούριο αλλά στη Θράκη θα "παιχτεί" όλο το παιχνίδι. Ελπίδα όλων να μην είναι βρόμικο, καθώς ο Ερντογάν δεν είναι και ο πιο προβλέψιμος ηγέτης.

Στο δια ταύτα των απαγορεύσεων και της ταλαιπωρίας. Πέρα από την πολιτική χροιά της επίσκεψης, επί του πρακτέου όλοι οι Αθηναίοι θα χρειαστεί να οπλιστούν με απεριόριστη υπομονή. Λίγο πριν τις 11 το πρωί το προεδρικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και κάπου εκεί ξεκινά η ταλαιπωρία.

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο Τούρκος Πρόεδρος και η σύζυγός του αναμένονται αύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τους υποδεχθεί, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.

Αμέσως μετά στις 11:30 ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», όπου θα καταθέσει στεφάνι και αμέσως μετά συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Εμινέ Ερντογάν θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του κ. Βλασία Παυλοπούλου.

Στις 11:45 υπολογίζεται χρονικά η επίσημη τελετή υποδοχής στην Ηρώδου Αττικού, η οποία περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών και την επιθεώρηση τιμητικού αγήματος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπειών και αμέσως μετά περίπου στις 12:00 οι δυο Πρόεδροι θα εισέλθουν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και αμέσως μετά στις 12:40 διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

Στις 13:30 προσδιορίζεται η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ.Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας στις 14:50 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 16:30 ο κ. Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ολοκληρώνεται με το επίσημο Δείπνο προς τιμήν του και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:25.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 11:15, ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με την σύζυγό του, και την συνοδεύουσα τουρκική αντιπροσωπεία αναμένονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 υπολογίζεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή, η επίσκεψη στο Kirmahalle Cammi», και θα ακολουθήσει στις13:30-15:00 γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διήμερη επίσημη επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 16:00 με την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ερντογάν και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Κλειστοί δρόμοι και αλλαγές στα ΜΜΜ

Κλειστός θα παραμείνει αύριο Πέμπτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό, με απόφαση αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης. Αυτό θα γίνεται σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από τις 6 αύριο το πρωί έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή.

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.



Πού θα απαγορευθούν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις

Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.



Αντιδράσεις από Κούρδους και καλέσματα σε πορείες

Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 6μμ υπάρχει κάλεσμα στα Προπύλαια για την επίσκεψη Ερντογάν ενώ με επίσημη ανακοίνωση τους, τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν, εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στην άφιξη του Τούρκου Προέδρου.

Μάλιστα, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι υποδέχεται «έναν δολοφόνο, έναν δικτάτορα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

Δεν δεχόμαστε την επίσκεψη του Δικτάτορα Ερντογαν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικό Λαό. Είναι αυτός που εδώ και χρόνια κάνει σφαγές στο Κουρδιστάν, η επίσκεψή του στην Ελλάδα που είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη.

Υπό την ηγεσία του πολλές κουρδικές πόλεις όπως Cizre, Sur, Nusaybin, Idil, Yüksekova, Șirnak, Hakkari βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν. Για να γίνει ηγέτης έσφαξε χιλιάδες αμάχους, συνέλαβε τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού κόμματος Selahattin Demirtas και Figen Yuksekdag καθώς επίσης και άλλους βουλευτές, Δημάρχους, Κούρδους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Επίσης είναι αυτός και το κόμμα του που βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν το Isis στο πόλεμο της Συρίας εναντίον των Κούρδων. Πάνω από ένα χρόνο απαγορεύεται στους δικηγόρους και στην οικογένεια του να επισκεφτούν τον ηγέτη των Κούρδων Abdullah Ocalan στο νησί Ιμραλί.

Η ελληνική Κυβέρνηση με το να δέχεται επίσημα στην Ελλάδα έναν δολοφόνο και δικτάτορα κάνει μεγάλο λάθος. Ένας δικτάτορας δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη. Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους δημοκρατικούς στη συγκέντρωση που προγραμματίζουμε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 στην Πλατεία της Ομονοίας.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν».

Διαβάστε επίσης: Ταγίπ Ερντογάν: Να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης (vid)

Keywords
ερντογαν, ελευθέριος βενιζέλος, αλέξης τσίπρας, αθηνα, σημαίνει, βενιζελος, άφιξη, ελλαδα, τσιπρας, κομοτηνη, eve, συνταγμα, μετρο, μμμ, παπανδρεου, υμηττού, ερντογαν, δωσει, akp, isis, τελη κυκλοφοριας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Τελετή Λήξης, ομπαμα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, αστυνομια, ηγεσια, ηγετης, θρακη, κινητα, νησι, πειραιως, προγραμμα, ωρα, αεροδρομιο, άφιξη, γεωργιου, γινει, γινεται, δηλωσεις, δωσει, δικτυο, δοθηκε, δωματια, υπαρχει, ελευθέριος βενιζέλος, ελπιδα, ερμου, ευρωπη, ιδια, υπομονη, υφυπουργος, θυμιζει, κυβερνηση, κηφισιας, κομμα, λαθος, ληξη, λωζανης, μαξιμου, μηκος, ξενοδοχειο, οδος, οικογενεια, παρουσιαση, πεμπτη, προπυλαια, πρωι, πτηση, συζυγο, συνεχεια, συγκεντρωση, ταλαιπωρια, τμημα, τουρκια, υμηττού, χρονικα, ιωαννης, akp, eve, ιδιαιτερα, isis, χροια, παιχνιδι, σημαίνει
Τυχαία Θέματα