Επί τάπητος η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, σήμερα στις Βρυξέλλες

21:05 9/3/2017 - Πηγή: Pagenews

''Εξελίσουν'' τη δήλωση της Ρώμης περί Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής. Αυτό είναι και εκ των κυρίαρχων θεμάτων σήμερα στην EUObserver, πράγμα από το οποίο συνάγεται η δυναμική με την οποια μπαίνει το νέο αυτό δόγμα που εγκαινιάστηκε προ ημερών στην Ρώμη από 4 ηγέτες.

Σημειώνεται ειδικότερα, πως οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν σήμερα τους τρόπους για να καταστήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα «περισσότερο ασφαλές, πλούσιο, κοινωνικό και ισχυρό», αποφεύγοντας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κάθε κατηγορηματική αναφορά σε μια Ευρώπη πολλών

ταχυτήτων.

«Ζητάμε μια Ευρώπη, για τα επόμενα δέκα χρόνια, η οποία θα είναι ασφαλέστερη και πλουσιότερη για να ζει κανείς», υπογραμμίζει το έγγραφο που περιήλθε στον EUObserver. «Θα επιδιώξουμε αυτούς τους στόχους, πιστεύοντας ακράδαντα πως το μέλλον της Ευρώπης εναπόκειται σε μας», προσθέτει. Όπως εξηγεί ο EUObserver πρόκειται για ένα κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι επιτελείς του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνεργασία με την προεδρία της Μάλτας και την ιταλική κυβέρνηση, το οποίο αποτελεί ένα αρχικό προσχέδιο της δήλωσης της Ρώμης για το μέλλον της ΕΕ, που θα κληθούν να προσυπογράψουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην ιταλική πρωτεύουσα στις 25 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα