Επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες: word of mouth διαφήμιση, χωρίς κόστος!


Οι κρατήσεις για την σαιζόν 2017 στέλνουν θετικά μηνύματα για αυξημένες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα γενικά. Η πατρίδα μας φέτος αντιμετωπίζει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο: εκτός του γεγονότος ότι είναι διαχρονικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός, τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι γειτονικές μας χώρες λόγω του αυξημένου αριθμού τρομοκρατικών επιθέσεων αύξησε την κινητικότητα για νέες επενδύσεις (και ανακαινίσεις) πολυτελών «πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων».

Στην αγορά άρχισε να φαίνεται επιτέλους, έπειτα από πολλά χρόνια, κίνητρο για να αναδείξουμε

στους επισκέπτες μας το θετικό μας πρόσωπο από πλευράς αυθεντικής ποιοτικής φιλοξενίας, επαγγελματικών τουριστικών υπηρεσιών, γαστρονομίας και καθαριότητας, στοιχεία στα οποία για πολλά χρόνια απλά υστερούσαμε, κυρίως εξαιτίας της κρίσης και όσων αυτή προκαλούσε και εξακολουθεί να προκαλεί.

Ο ποιοτικός τουρισμός είναι πόλος έλξης για τους εύπορους ταξιδιώτες που τυγχάνει να είναι και frequent travelers οι οποίοι "μαγεμένοι" από τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, τις εύκρατες κλιματολογικές συνθήκες, την ιστορία και τον πολιτισμό μας έχουν διάθεση και ξοδεύουν συνεχώς μεγαλύτερα ποσά κατά την διαμονή τους στην Ελλάδα.

Δεν αρκούν όμως μεμονωμένες περιπτώσεις ξενοδοχειακών μονάδων που προσφέρουν άψογες επαγγελματικές υπηρεσίες και εξαιρετικό προϊόν, χρειάζεται μια ομαδική προσπάθεια των ξενοδόχων, των αρχαιολογικών και τουριστικών προορισμών, καθώς και η βοήθεια των καταστηματαρχών που βιώνουν από τον τουρισμό όλοι μαζί να εφαρμόζουν τους βασικούς κανόνες της αυθεντικής, Ελληνικής φιλοξενίας.

Για τις εποχικές ξενοδοχειακές μονάδες, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την νέα σαιζόν και επειδή το φετινό Πάσχα είναι νωρίς (16 Απριλίου), ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης (φρεσκάρισμα) και σε ορισμένες περιπτώσεις βελτιώσεις ή αναβάθμιση των εσωτερικών και περιβαλλοντικών χώρων.

Για να αναφερθώ άλλη μια φορά στην σπουδαιότητα του ποιοτικού τουρισμού, οι βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε ετήσια βάση, είναι η πρόσκληση ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ικανοποίηση για τον επαναλαμβανόμενο επισκέπτη που αναγνωρίζει και εκτιμάει την σταδιακή βελτίωση και την αναβάθμιση των προσφερόμενων επαγγελματικών υπηρεσιών.

Ας μην γινόμαστε φειδωλοί στην υπέροχη εικόνα μας. Στο επόμενο μας άρθρο θα συνεχίσουμε με την προετοιμασία των ξενοδοχειακών μονάδων, ώστε από το ξεκίνημα έως το κλείσιμο της σαιζόν να διασφαλίσουμε ομαλή ροή λειτουργίας με θετικά σχόλια και πολύ ευχαριστημένους επισκέπτες!

Keywords
Τυχαία Θέματα