Ελεύθερος Αμερικανός πολίτης που κρατούνταν στην Υεμένη


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης και μετέπειτα «δάσκαλος Αγγλικών», που κρατούνταν όμηρος πάνω από ενάμισι χρόνο από ενόπλους Σιίτες Χούτι στην Υεμένη απελευθερώθηκε.

Πρόκειται για τον Ουαλίντ Γιουσούφ Πιτς Λούκμαν, ο οποίος είναι ο τρίτος Αμερικανός που απελευθερώνεται από τους Χούτι μέσα στις τελευταίες τρεις βδομάδες. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι απελευθερώσεις των Αμερικανών ομήρων επιτεύχθηκαν χάρη στο διαμεσολαβητικό ρόλο της κυβέρνησης

του Ομάν.

Διεθνή δίκτυα αναφέρουν ότι ο Λούκμαν απήχθη τον Απρίλη του 2015, ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Υεμένη. Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, «βοήθησε προσωπικά στις προσπάθειες απελευθέρωσης του Λούκμαν"" συνεργαζόμενος στενά με αξιωματούχους του Ομάν και συναντώντας την οικογένεια του ομήρου ο ίδιος για να τους ενημερώσει για τις προσπάθειές του.

Νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ομάν «ONA» μετέδωσε πως μεταφέρθηκε ήδη από την Υεμένη στο Ομάν με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας του Ομάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα