Έκθεση για τον Τιτανικό στο Queen Mary

10:45 7/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Περισσότερες από 100 φωτογραφίες και σπάνια τεχνουργήματα από το διάσημο πλοίο "Τιτανικός" παρουσιάζονται σε έκθεση που εγκαινιάζεται στο υπερωκεάνιο Queen Mary στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας.

Η έκθεση μεταφέρει τους επισκέπτες στα καταστρώματα του πλοίου και μέσα σε πολλές καμπίνες που φέρουν ονομασίες όπως «Καπνιστήριο» και «Τουρκικό Λουτρό». Υπάρχει, επίσης, το Σαλόνι της Πρώτης Θέσης και η Μεγάλη Σκάλα, όπου ο Τζακ και η Ρόουζ συναντήθηκαν στην ταινία

«Τιτανικός» του 1997.

«Υπάρχουν 200 χειροποίητα αντικείμενα εδώ, ορισμένα από τα οποία υπήρχαν πάνω στο πλοίο» δήλωσε ο αρχιπλοίαρχος του Queen Mary, Έβερετ Χορντ. «Έχουμε ένα ρολόι. Συγκεκριμένα, έπεσε από έναν επιβάτη την ώρα που έτρεχε προς μια σωσίβια λέμβο για να εγκαταλείψει το πλοίο που βυθιζόταν». Υπάρχει ένα χρυσό ρολόι τσέπης που έπεσε από έναν επιβάτη της Πρώτης Θέσης καθώς έτρεχε σε μια από τις τελευταίες σωστικές λέμβους και αργότερα το μάζεψε ένα μέλος του πληρώματος του Τιτανικού.

Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνεται η μόνη εναπομείνασα σωσίβια λέμβος της White Star Line (της πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας του Τιτανικού), σχεδόν όμοια με αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει οι επιβάτες του Τιτανικού για να σωθούν από τα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού μετά τη βύθιση του πλοίου.

Η έκθεση παρουσιάζει ερμάρια που περιέχουν πάνω από 150 γνήσια χειροποίητα αντικείμενα από το «δίδυμο» πλοίο του Τιτανικού, το Olympic, που λειτουργούσε έως το 1935. Και τα δύο υπερωκεάνια είχαν την ίδια επίπλωση και διακόσμηση από τα ίδια εργοστάσια παραγωγής. Καθώς σχεδόν ό,τι υπήρχε στον Τιτανικό παραμένει βαθιά στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, τα αντικείμενα αυτά από τα πλοία της κατηγορίας Olympic (Ολύμπικ, Τιτανικός και Βρετανικός) δίνουν ζωή στις φωτογραφίες, μεταφέροντας τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο.

Δεμένο μόνιμα στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς, το Queen Mary παρουσιάζει την πλούσια ναυτική ιστορία και αυθεντική διακόσμηση Art Deco. Την εποχή του παρθενικού ταξιδιού, του τον Μάιο του 1936, θεωρείτο το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο που είχε ναυπηγηθεί ποτέ. Το Queen Mary αποσύρθηκε επίσημα το 1967 και σήμερα λειτουργεί ως ιστορικό ξενοδοχείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα