Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: "Διαμεσολάβηση: Η θεσμική εξωδικαστική λύση"


Ενημερωτική εκδήλωση για τον θεσμό της διαμεσολάβησης, υπό τον τίτλο "Διαμεσολάβηση: Η θεσμική εξωδικαστική λύση" προγραμματίζει ο Οργανισµός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Την εν λόγω εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο ΟΠΕΜΕΔ, η ΔΕΘ,

ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ακόμη, στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Βαλεργάκης, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σπυρίδων Μάμαλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ενώ συντονιστής θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Νικόλας Κανελλόπουλος.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης να αναφερθούν παραδείγματα υποθέσεων από την Ευρώπη και την Αμερική, που επιλύθηκαν δια μέσου της διαμεσολάβησης, χωρίς να φθάσουν στις δικαστικές αίθουσες. Δηλαδή, κάτι που καταδεικνύει ότι ο θεσμός της διαμεσολάβησης είναι μία διαδικασία που προάγει τη συναίνεση έναντι της σύγκρουσης και της διάρρηξης των σχέσεων μεταξύ των εμπλεκομένων μέρων, ενώ θα υπάρξει προσομοίωση εμπορικής διαμεσολάβησης, με την οποία θα κλείσει και η εκδήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα