Εκδήλωση για το προσφυγικό στο Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων


Το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οργάνωσε εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας διασώστες ναυαγοσώστες και εθελοντές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με μαθητές σχολείων για τα όσα βίωσαν στην προσπάθεια τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο προσφυγικό, συμμετείχαν μαθητές σχολείων,

καθώς και φορείς από κοινωνικές δομές αλληλεγγύης των Χανίων, όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο - Ιατρείο και το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών, αλλά και εθελοντές ναυαγοσώστες από ομάδες διάσωσης στα νησιά.

Μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσίασαν την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν με τίτλο "Η Εκδρομή" και θέμα το προσφυγικό, ενώ μαθητές του Λυκείου Βάμου προχώρησαν στην προετοιμασία γευμάτων για το Στέκι Μεταναστών και στην δωρεά φαρμάκων στο ΚΙΦΑΧ και μετέφεραν την εμπειρία τους, μιλώντας για την αξία της προσφοράς.

Μαθητές του Λυκείου Σούδας παρουσίασαν έρευνα που έκαναν για την εγκατάσταση - ενσωμάτωση Μικρασιατών προσφύγων στην περιοχή της Σούδας και των Τσικαλαριών, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τη σχολική κοινότητα, και όχι μόνο, για το προσφυγικό. Σύμφωνα με την έρευνα των μαθητών, το 1922 περίπου 3.000 πρόσφυγες και 5.000 γυναικόπαιδα εγκαταστάθηκαν στα Χανιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα