Είχε γράψει την τελευταία του επιθυμία στο τάμπλετ, αλλά...


Σε έντονη διαμάχη με την Apple βρίσκεται μια οικογένεια από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θρηνεί την απώλεια του 18χρονου γιου της. Πως συνδέονται τα δύο περιστατικά;

Ο νεαρός, που πέθανε από καρκίνο των οστών τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε γράψει την τελευταία του επιθυμία στο τάμπλετ του, αφού δεν του ήταν εύκολο να συζητήσει με την οικογένειά του αυτό που ήθελε. Ωστόσο το τάμπλετ είναι κλειδωμένο και οι συγγενείς του 18χρονου δεν μπορούν να το ξεκλειδώσουν.

Αποτέλεσμα

ήταν να απευθυνθούν στην Apple ώστε να ξεκλειδώσει το τάμπλετ, με την εταιρεία να αρνείται να το κάνει. Μετά από πιέσεις, η Apple ανακοίνωσε ότι θα ξεκλειδώσει τη συσκευή αν είχε πιστοποιητικό θανάτου και επιστολή δικηγόρου. Η οικογένεια τα έστειλε, ωστόσο η εταιρεία ισχυρίστηκε πως η οικογένεια δεν είχε στείλει τις σωστές πληροφορίες και τώρα ζητάει δικαστική απόφαση για να ξεκλειδώσει το τάμπλετ.

Εκτός από τις σημειώσεις σχετικά με τις επιθυμίες του, μετά το θάνατο του, ο 18χρονος φέρεται να είχε πολλά βίντεο και φωτογραφίες αποθηκευμένα στη συσκευή του, στα οποία οι δικοί του θέλουν να έχουν πρόσβαση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο δίλημμα. Πέρυσι, ένας πατέρας έγραψε στον Τιμ Κουκ, παρακαλώντας τον να ξεκλειδώσετε το iPhone του 13χρονου γιου του, έτσι ώστε να μπορεί να ανακτήσει φωτογραφίες που ήταν αποθηκευμένες σε αυτό. Το τεχνικό προσωπικό της Apple εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αλλά είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα που ήταν σε θέση να κάνει.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαιτέρως λυπηρή, αλλά φέρνει στην επιφάνεια ξανά ένα ηθικό δίλημμα που έχει να κάνει με την προστασία της ιδιωτικής ζωής ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα