Έγκλημα στο νεκροταφείο: Το ταξί του πατέρα της Δώρας στο μικροσκόπιο


Από... σκανάρισμα περνάει η αστυνομία το ταξί του Κώστα Ζέμπερη, πατέρα της Δώρας Ζέμπερη που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια.

Επιπλέον, η ασφάλεια ελέγχει εξονυχιστικά κινητά τηλέφωνα και επικοινωνίες της Δώρας, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος καταθέσεων.
Η πολύωρη κατάθεση του πατέρα της, χθες το απόγευμα στη ΓΑΔΑ,

άνοιξε νέους δρόμους στις έρευνες καθώς αποκάλυψε στοιχεία και λεπτομέρειες για τη ζωή και τις σχέσεις της κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν για αρκετή ώρα στη σχέση που είχε ο πατέρας με το παιδί του και όπως αποκαλύφθηκε, είχαν περισσότερους από τέσσερις μήνες να έρθουν σε επαφή ενώ η οικογένεια μετά τον χωρισμό των γονέων αντιμετώπιζε πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πατέρας δεν γνώριζε καν πού ακριβώς εργαζόταν η 32χρονη κάνοντας λόγο για έρευνες στο ΣΔΟΕ, αγνοώντας ότι δούλευε στην Α' ΔΟΥ Πειραιά. Η αναφορά του δε, ότι περίπου δύο ώρες μετά το έγκλημα πέρασε από το σημείο και μάλιστα επιβίβασε στο ταξί του έναν νεαρό άνδρα που ήταν αναστατωμένος και εκτός εαυτού, αποτέλεσε το δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι αστυνομικοί στην κατάθεση του. Για τον λόγο αυτό, θα περάσει από το μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ το συγκεκριμένο όχημα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει DNA ή αποτυπώματα που να «κουμπώνουν» σε αυτά που βρέθηκαν στο χώρο του εγκλήματος.

Ο Κώστας Ζέμπερης στις τέσσερις ώρες που παρέμεινε στη ΓΑΔΑ, ήταν ομιλητικός, απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις και όπως λένε οι πληροφορίες αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να κληθεί για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις όλων των φιλικών και συγγενικών προσώπων της 32χρονης, δεν προέκυψε ίχνος στοιχείων που να οδηγεί στη λύση του μυστηρίου. Με αυτό το δεδομένο, οι έρευνες εκτός από το ενδεχόμενο του εγκλήματος πάθους κινούνται πλέον και σε αυτό της ληστείας. Ερευνάται δηλαδή, αν ένας ψυχοπαθής ληστής έστησε καρτέρι περιμένοντας μια μοναχική γυναίκα για να της αρπάξει την τσάντα και όταν αυτή αντέδρασε την κατακρεούργησε.

«Ο πατέρας στην κατάθεση που έδωσε, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της» δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης κ. Απόστολος Λύτρας.
Τα τρία σενάρια της στυγερής δολοφονίας

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι Αρχές εξετάζουν τρία σενάρια, με αρκετά διευρυμένο κύκλο υπόπτων από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν το κίνητρο της δολοφονίας.

Τα τρία σενάρια είναι τα εξής:

Πρώτον ή Δώρα να έπεσε θύμα ληστείας μετά φόνου, ίσως από κάποιον τοξικομανή. Δηλαδή κάποιος ληστής να είχε στήσει καρτέρι και όταν εντόπισε την άτυχη 32χρονη να της όρμησε για να της αρπάξει την τσάντα, εκείνη να αντέδρασε και αυτός να την κατακρεούργησε. Το εν λόγω σενάριο όσο οι μέρες περνούν φαίνεται να κερδίζει περισσότερο έδαφος.

Το δεύτερο σενάριο, κάνει λόγο για μανιακό δολοφόνο που είχε την ατυχία η Δώρα να βρεθεί στο... διάβα του, στο νεκροταφείο και ο οποίος μόλις ξεκίνησε τη δράση του. Και εκεί αναφέρεται ότι αφού εξέτασε τον χώρο ο δράστης και είδε ότι δεν υπάρχει άλλος γύρω, έδρασε και την σκότωσε με 14 μαχαιριές.

Και τρίτον ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας να βρίσκεται στο ευρύτερο περιβάλλον της άτυχης 32χρονης. Οι 14 μαχαιριές, σύμφωνα με ειδικούς δείχνουν πάθος, μίσος και σε πολλές περιπτώσεις υποδηλώνουν προσωπικά αλλά και ερωτικά κίνητρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα