Ευθύνες στον Γάλλο πρωθυπουργό επειδή δεν φέρεται ''συντροφικά''


Το Σοσιαλιστικό Kόμμα δια της επιτροπής δεοντολογίας, κατήγγειλε τη συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ο οποίος αρνείται να στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο για την προεδρία, Μπενουά Αμόν.

«Δεν κράτησε τον λόγο του». Με αυτό το επιχείρημα δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, η ανακοίνωση της επιτροπής δεοντολογίας, η οποία καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Μανουέλ Βαλς απέναντι στον Μπενουά Αμόν: «Ο πρώην πρωθυπουργός καταπατάει σοβαρά την αρχή της πίστης που ήταν και το πνεύμα των προκριματικών εκλογών στο Σοσιαλιστικό Kόμμα, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος».

Η

καταγγελία αυτή έρχεται μετά το κύμα δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο Μπενουά Αμόν καταρρέει σε ποσοστά και βρίσκεται 5ος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την επιτροπή δεοντολογίας ο Βαλς θα έπρεπε να είχε στηρίξει τον Μπενουά Αμόν, όπως είχε συμφωνηθεί στις προκριματικές ότι όποιος κέρδιζε θα στήριζε τον άλλο.
Η επιτροπή καταγγέλλει τον Βαλς ότι όχι μόνο δεν υπέγραψε για την υποψηφιότητα του Αμόν αλλά, κυρίως, ότι επέκρινε δημόσια τις θέσεις του, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal du dimanche (JDD).

«Εκτός του ότι δεν κράτησε το λόγο του, ο Μανουέλ Βαλς έκανε και πολιτική ανάλυση καταδικάζοντας το πρόγραμμα του υποψηφίου που κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στις οποίες συμμετείχε και εκείνος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα