Δυο κλοπές με ανατίναξη ΑΤΜ σε ένα 24ωρο


Ούτε ένας από τους κατοίκους της Αμαρύνθου είδε τους κακοποιούς που ανατίναξαν το ΑΤΜ το οποίο ήταν εγκατεστημένο στο χώρο ενός ασφαλιστικού γραφείου της πόλης, στις 3.10' τα ξημερώματα της Τετάρτης! Οι δράστες πρόλαβαν να εξαφανιστούν, αλλά τους έπεσε ένα μέρος από τα χρήματα που άρπαξαν.

Το ποσό που πήραν από το ΑΤΜ στην Αμάρυνθο οι άγνωστοι διαρρήκτες δεν έχει υπολογιστεί, ωστόσο κατά την διαφυγή τους με αυτοκίνητο άφησαν πίσω τους

650 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό τους βρίσκονται σε εξέλιξη. Ήταν η δεύτερη ανατίναξη ΑΤΜ με αέριο μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του μηχανήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, με ιδιαίτερα πλούσια λεία που φτάνει τα 40.200 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας και Κυπαρισσίας βρίσκονται σε επαφή, για το ενδεχόμενο οι δράστες των δυο περιστατικών να ήταν οι ίδιοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, όμως, πρόκειται για διαφορετικά μέλη της ίδιας σπείραςμ που έχει ανατινάξει με τη μέθοδο plofkraak δεκάδες ΑΤΜ στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Και στο Κοπανάκι συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των κακοποιών που ανατίναξαν το ΑΤΜ, ωστόσο η έκρηξη στις 4.10' τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν τόσο δυνατή που φαίνεται πως εξαφάνισε όποια στοιχεία υπήρχαν. Το κρεοπωλείο στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το μηχάνημα έχει διαλυθεί εντελώς, τα ψυγεία και τα προϊόντα του καταστράφηκαν και αποκολλήθηκαν τμήματα της οροφής, ενώ τμήματα του ΑΤΜ εκσφενδονίστηκαν σε μεγάλη απόσταση!

Keywords
Τυχαία Θέματα