Δήμος Θεσσαλονίκης: 20 νέες παιδικές χαρές


Σε πλήρη δράση βρίσκεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανάπτυξη του προγράμματος των παιδικών χαρών. Με αφορμή την πρόσφατη επικαιροποίηση της μελέτης «Πολεοδομική Ανάλυση Παιδικών Χαρών Δ.Θ.» και σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα δημοτών, η δημοτική Αρχή παρουσιάζει μια λεπτομερή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, αναφορικά με τους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, καταγράφονται 48 πιστοποιημένες παιδικές χαρές για την ανακατασκευή και τη συντήρησή

των οποίων έχει προϋπολογιστεί ποσό της τάξης των 370.800 ευρώ.

Δυο ακόμη παιδικές χαρές που έχουν ήδη συντηρηθεί και θα πιστοποιηθούν άμεσα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Κατσάνη και στον Κήπο των Ρόδων (5η Δημοτική Κοινότητα)

Ακολουθούν άλλοι 11 χώροι στους οποίους έχει ήδη προγραμματιστεί η κατασκευή παιδικών χαρών και η πιστοποίησή τους με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017-2018. Οι οκτώ από αυτούς τους χώρους θα κατασκευαστούν από ίδιους πόρους και βρίσκονται στα σημεία: Πάρκο ΧΑΝΘ, Μεσολογγίτη, Λιγδών, Ν. Καπάτου, Γιαννιτσών , Δάφνης, Αγ. Ελευθερίου, Καππαδοκίας, Ιωνίας, Δαρδανελίων, Βοσπόρου, Αλ. Σπανού. Τρεις ακόμη παιδικές χαρές θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα σημεία: Πλ. Μακεδονομάχων, Πάρκο Ν. Ελβετίας και Θερμοπυλών, Νάστου, με προϋπολογισμό 655.000 ευρώ.

Τέλος, καταγράφονται εννέα χώροι για τους οποίους έχει προγραμματιστεί η κατασκευή και πιστοποίησή τους με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018-2019. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Χρ. Παπαδήμα, Γρηγ. Κολωνιάρη, One Salonica, Κωνσταντοπούλου, Τζαχείλα, Μ. Αλεξάνδρου, Ρέγκου, Μ. Αλεξάνδρου, Π. Συνδίκα, Καρακάση, Δελφών, Πολέμη, Ακταίου, Ηγελόχου, Αμφοτερού και Κορίνθου, Στρ. Γενναδίου.

«Παραμένει στρατηγική επιλογή μας να εστιάζουμε την προσοχή μας στην αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται μικρά παιδιά. Με βάση την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, διαθέτουμε τις περισσότερες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, εναρμονιζόμενοι με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Η ασφάλεια των παιδιών, και των δημοτών γενικότερα, παραμένει μια από τις πιο βασικές μας προτεραιότητες» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς και προσθέτει: «Η τήρηση κανόνων και ωραρίου λειτουργίας, η απαγόρευση του καπνίσματος εντός των παιδικών χαρών και η προστασία τους, με την απαραίτητη συνεργασία των δημοτών, αποτελούν βασικές παραμέτρους για την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων».

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων χώρων ιδιοκτησίας του Δήμου, φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιωτών, για τους οποίους, ωστόσο, απαιτείται ευρύτερο σχέδιο και μεθοδευμένες κινήσεις, που συχνά είναι χρονοβόρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα