Δήμος Νίκαιας: Διοργανώνει μεγάλη γιορτή για την ανακύκλωση


Με κλόουν, ξυλοπόδαρους και μουσική ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, πλατεία Υγείας (έναντι Κρατικού Νοσοκομείου).

Η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής έχει διοργανώσει μια σειρά δρώμενων με στόχο τη διεύρυνση της σημασίας της ανακύκλωσης ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή της. Σ' αυτή τη γιορτή θα πάρουν μέρος δάσκαλοι και μαθητές των 27ου, 12ου και 17ου δημοτικών σχολείων,

καθώς και δύο γυμνασίων (11ου και 6ου) της δημοτικής ενότητας Νίκαιας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν συσκευασίες αλουμινίου, γυαλιού και πλαστικού και ανταποδοτικά θα λάβουν δώρα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως το «στοίχημα» της ανακύκλωσης κερδίζεται μόνο με τη συλλογική προσπάθεια. «Βασικός προσανατολισμός μας είναι η καλύτερη συλλογή και ευκολότερη διάθεση ανακυκλώσιμων. Ήδη έχουμε τοποθετήσει ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης στις γειτονιές της πόλης, αλλά αυτό δεν αρκεί. Απαραίτητος σύμμαχός μας είναι οι κάτοικοι που οφείλουν να κάνουν σωστή χρήση των κάδων γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Ιωακειμίδης.

Σημειώνεται ότι Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εκτός από την πλατεία Υγείας λειτουργούν στην πλατεία Κουμπάκη (Νίκαια), στην Λεωφόρο Κηφισού 98 (Αγ. Ι. Ρέντη) ενώ έως τα τέλη Νοεμβρίου θα τοποθετηθεί και στην οδό Φλέμινγκ (Εμπορικό κέντρο Αγ. Ι. Ρέντη).

Keywords
Τυχαία Θέματα