Δηλαδή, με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε; (vid)

12:20 2/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Οι δανειστές αφού μας ισοπέδωσαν, μας εξευτέλισαν, μας εξαχρείωσαν τώρα τραβάνε κι άλλο το σχοινί να σφίξει καλά γύρω από το λαιμό η θηλιά.

Αλέξη, η παρούσα κυβέρνηση έκανε ό,τι καμία άλλη δεν θα μπορούσε να περάσει. Πέρασε το πιο επώδυνο, ίσως, πακέτο μέτρων. Προνομοθέτησε - καταφανώς αντισυνταγματικά και πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και λογικής - μέτρα που δεσμεύουν κυβερνήσεις για τα επόμενα 60 χρόνια.

Αλλά ας όψεται.

Αφού η πρώτη φορά αριστερά έσκισε ένα ακόμη μνημόνιο

- σκουπίστηκε από τα αίματα και προσήλθε εκ νέου στη διαπραγμάτευση. Με υψηλό αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, ο Αλέξης μας, εκλιπαρούσε την γκόου-μπακ-μαντάμ-Μέρκελ για να δώσει το αυτονόητο, το ελάχιστο.

Ηδονικά, σταδιακά αλλά σταθερά, οι "απέναντι" ξήλωναν πόντο-πόντο τη γραβάτα που θα φορούσε ο Αλέξης και την οποία βιάστηκε να προεξοφλήσει.

"Too good to be true" όπως είπε με την γνωστή οξφορδιανή προφορά της Ανω Κυψέλης.

Εμπρος στα νέα δεδομένα, επικράτησε ο ρεαλισμός: "Ναι, μπορεί να μη φορέσω γραβάτα, αλλά το θέμα είναι να μην βάλω φέσι", αστειεύτηκε με το παροιμιώδες χιούμορ μεταλυκειακού των 90's, ο Πρωθυπουργός.

Δεν είσαι και "καμία λουλού" Αλέξη, όπως είπε και ο Μπαλάφας σου, αλλά το θέμα - αν μου επιτρέπεις - δεν είναι αν θα βάλεις γραβάτα ή φέσι. Το ζήτημα είναι να αποφύγεις να σου κρεμάσουν και κουδούνια.

Γιατί ο κακός Βόλφκαγκ κάτι ψέλλισε εχθές;: «Ο Τσίπρας υποσχέθηκε να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές. Τίποτα όμως δεν έγινε» και πως "η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους». Πώς τολμά ο προκλητικός;

Εντάξει, αντιλαμβάνομαι πως είναι στριμωγμένος και σε δύσκολη θέση, μετά την υπερήφανη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αλλά να λέει ότι η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση κάνει ρουσφετάρες σε εφοπλιστές;

Να συντάσσεται με τους εχθρούς της κυβέρνησης που λένε ότι έσπασαν τα τακούνια τους να νομοθετήσουν τη διαγραφή χρεών της ΣΕΚΑΠ ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δικαστική προσφυγή της εταιρείας;

Σε λίγο θα μας πουν ότι στήνουμε και τη δική μας διαπλοκή με εξαγορές ΜΜΕ.

Οι εξαχρειωμένοι πλέον πολιτικοί σου αντίπαλοι εντός και εκτός Ελλάδος, Αλέξη μου, σε λίγο θα μας πουν ότι και η Περιστέρα κακώς έγινε μόνιμη δημόσια υπάλληλος στο ΕΜΠ.

Δηλαδή η Νατάσσα η Παζαΐτη του Κώστα του Καραμανλή που από παιδαγωγός κόντεψε να πάρει το Νόμπελ Ιατρικής καλύτερη ήταν;

"Δηλαδή με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε;" που λέει και η Θεανώ.

Και δεν αντιλαμβάνονται οι ανόητοι, ότι η Περιστέρα που άνοιξε τα φτερά της για να κερδίσει το όνειρο κάθε πραγματικού - και όχι γιαλαντζί - αριστερού : Μια θέση στο Δημόσιο.

Απλώς, όπως λέω κι εγώ ο Βολταίρος "η ελπίδα που διαψεύστηκε, καταθλίβει κι αποθαρρύνει".

Keywords
Τυχαία Θέματα