Δεκάδες νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν σε βάση του αφγανικού στρατού


Τουλάχιστον 26 στρατιώτες και 80 εξεγερμένοι, έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια επίθεσης Ταλιμπάν σε βάση του αφγανικού στρατού στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Η επίθεση στο στρατόπεδο Καρζάλι, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ, διήρκεσε πολλές ώρες, από τις 22:00 της Τρίτης έως τις 03:00 το πρωί και ο στρατός αναγκάστηκε να καλέσει αεροπορικές ενισχύσεις για να βομβαρδίσουν τους επιτιθέμενους.

Το στρατόπεδο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας

Κανταχάρ, κοντά στη Χελμάντ, προπύργιο των ταλιμπάν όπου κυριαρχεί η καλλιέργεια του οπίου, απ΄όπου αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

«Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο στρατόπεδο Καρζάλι στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Οι αντάρτες αντιστάθηκαν με γενναιότητα και σκότωσαν περισσότερους από 80 τρομοκράτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ντάουλατ Ουαζίρι, ο οποίος έκανε λόγο για απολογισμό 26 νεκρών και 13 τραυματιών στις τάξεις του στρατού.

Όμως νοσοκομειακή πηγή στην Κανταχάρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τουλάχιστον 25 τραυματισμένοι στρατιώτες» διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανάρτησή τους στο Twitter και έκαναν λόγο για 70 νεκρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα