ΔΕΗ: Υποχρεωτική αλλαγή πάροχου για 500.000 καταναλωτές


Εκτός ΔΕΗ αναμένεται να μείνουν ακόμη και όσοι δεν χρωστάνε ούτε ευρώ για λογαριασμούς καθώς σύμφωνα με τη μείωση του ποσοστού της ΔΕΗ στην αγορά ρεύματος βάσει μνημονίου, θα πρέπει να φύγουν από την ΔΕΗ και να αλλάξουν πάροχο περίπου 500.000 καταναλωτές.

Μάλιστα

η αλλαγή παρόχου είναι θέμα χρόνου καθώς η ΔΕΗ έχει ήδη έτοιμο τον φάκελο με τους προς αποχώρηση καταναλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έχουν επιλεγεί από τη ΔΕΗ καταναλωτές με χαμηλή και μέση τάση ενώ άγνωστο παραμένει ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των καταναλωτών αυτών.

Παράλληλα, άγνωστος παραμένει και ο τρόπος με τον οποίο θα υποχρεωθούν οι καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο, ποια θα είναι τα κίνητρα που θα δοθούν ή αν ακόμα ο καταναλωτής έχει δικαίωμα υπαναχώρησης από τη νέα σύμβαση.

Μια από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι να δημιουργηθεί κοινή εταιρεία της ΔΕΗ με άλλο προμηθευτή έτσι ώστε να υπάρχει δικλίδα ασφαλείας για τους καταναλωτές. Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ αναμένει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση, ενώ η όποια κίνηση θα πρέπει να έχει και την έγκριση των δανειστών.

Keywords
Αναζητήσεις
δεη άλλαγη παροχου 500.000, πως επιλεγονται απο τη δεη καταναλωτες για αλλαγη παροχου
Τυχαία Θέματα