Χόλιγουντ εναντίον Τραμπ


Μόλις μερικές ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε με διάταγμά του να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στη χώρα, γεγονός που προκάλεσε μεταξύ άλλων και την αντίδραση των αστέρων του Χόλιγουντ οι οποίοι μετέτρεψαν χθες την απονομή των βραβείων SAG σε αντικυβερνητική διαδήλωση!

Άστον Κούτσερ, Σοφία Βεργκάρα, Γουινόνα Ράιντερ και η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους αναφέρθηκαν στο ζήτημα που έχει προκαλέσει το διάταγμα Τραμπ

για τους πρόσφυγες, καταδικάζοντας, άλλοι πιο έντονα και άλλοι λιγότερο, την πολιτική του νέου προέδρου.

«Όλοι όσοι είστε στα αεροδρόμια που ανήκουν στην δική μου Αμερική... Σας καλωσορίζουμε», ήταν η ατάκα του Άστον Κούτσερ που ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τον χορό των δηλώσεων κατά του Τραμπ από το πόντιουμ των βραβείων, καθώς παρουσίασε τα βραβεία.

Ακολούθησε το καστ του Orange is the new black που δια μέσου της Τέιλορ Σκίλινγ, δήλωσαν: «Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο ισχυρά από τις δυνάμεις που επιχειρούν να μας διασπάσουν».

Η πρωταγωνίστρια του Veep, Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, ο πατέρας της οποίας ήταν μετανάστης στις ΗΠΑ από την τότε υπό την κυριαρχία των Ναζί Γαλλία, είπε: «Η απαγόρευση στους μετανάστες είναι ντροπή και αντίθετη με την Αμερική».

Την παράσταση έκλεψε όμως ο ηθοποιός Ντέιβιντ Χάρμπουρ που πρωταγωνιστεί στην σειρά Stranger Things.

Ανεβαίνοντας με όλο το καστ στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο για το καλύτερο σύνολο σε δραματική σειρά, μίλησε για το πώς πρέπει «να σταθούμε ενωμένοι» απέναντι σε κάθε είδους μπούλινγκ. «Θέλω να σας πω πως υπό το φως όσων γίνονται σήμερα στον κόσμο, είναι δύσκολο να γιορτάσουμε για το Stranger Things» ξεκίνησε και παρακάτω είπε: «Μέσα μας να καλλιεργήσουμε περισσότερη κατανόηση και κοινωνική κατανόηση, αποκαλύπτοντας άπειρες αλήθειες που χρησιμεύουν ως μια ισχυρή υπενθύμιση για τους ανθρώπους, ότι όταν αισθάνονται διαλυμένοι και φοβισμένοι και κουρασμένοι, δεν είναι μόνοι».

«Σαν αρχηγός Τζιμ Χόπερ (σσ ο ρόλος του στην σειρά), θα ήθελα να χτυπήσω μερικούς στο πρόσωπο όταν τους βλέπω να καταστρέφουν τους αδύναμους και όσους στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων και τους περιθωριοποιημένους και θα το έκανα με όλη μου την ψυχή με την καρδιά και με μεγάλη χαρά», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Μάλιστα, όση ώρα μιλούσε εκείνος, δίπλα του η συμπρωταγωνίστριά του Γουινόνα Ράιντερ τον... συνόδευε κάνοντας γκριμάτσες που δεν ξέφυγαν από το κοινό.

Από την διαμαρτυρία κατά του Τραμπ, δεν έλειψε ούτε η Λατίνα Σοφία Βεργκάρα που μαζί με την επίσης ηθοποιό από την Αγγλία Τάντι Νιούτον, ανέβασε φωτογραφία γράφοντας ως λεζάντα «μετανάστες».



Keywords
Τυχαία Θέματα