Χίος: Νέα ένταση στο hot spot της Σούδας με χρυσαυγίτες


Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα επικράτησε ιδιαίτερη ένταση στο hot spot προσφύγων στη Σούδα της Χίου, καθώς το βράδυ της Πέμπτης, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έριξαν εντός του καταυλισμού δύο μολότοφ (ο καταυλισμός βρίσκεται μέσα στην τάφρο του κάστρου). Αποτέλεσμα ήταν να καούν ολοσχερώς δύο σκηνές.

Η ρίψη των μολότοφ προκάλεσε τη διαμαρτυρία ομάδας 30 περίπου αλληλέγγυων που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο και ξεκίνησαν να πορεύονται προς τη δομή φιλοξενίας. Λίγα μέτρα πριν την είσοδο τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ. Πριν αποχωρήσουν υπήρξαν διαπληκτισμοί με χρυσαυγίτες.

Περίπου στις 11 το βράδυ έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό, πιθανότατα πάλι από τα υπερκείμενα τείχη του κάστρου. Τότε, 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά έφυγαν από τις σκηνές και ζήτησαν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας. Γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα