Χανιά: Συμβουλευτικό Κέντρο με προγράμματα πρόληψης και συμβουλευτικές υπηρεσίες


Υπηρεσίες συμβουλευτικής και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας, που απευθύνονται σε πολλές κατηγορίες πολιτών, όπως μαθητές, οικογένειες, γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά, προσφέρει δωρεάν το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων, που άνοιξε σήμερα τις πύλες του σε κτίριο που βρίσκεται στην παλιά πόλη, παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα.

«Δίνουμε ψυχή σε μία συμβουλευτική δομή του Δήμου μας, που λειτουργεί σε δημοτικά κτίρια, στην πάροδο Κανεβάρο, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών

αποκατάστασής τους. Πρόκειται για ένα έργο, που ξεκίνησε από το 2010, επί δημαρχίας Κυριάκου Βιρβιδάκη, συνεχίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος αποκτά τον σκοπό για τον όποιο προοριζόταν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι η ωφελιμότητα της δομής είναι σημαντική, καθώς παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όποιον συμπολίτη μας απευθυνθεί στο Κέντρο. Παράλληλα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, έκανε γνωστό ότι δημιουργήθηκε και ήδη έχει ξεκινήσει, επισκέψεις σε περιοχές πέρα από το αστικό κέντρο, κινητή συμβουλευτική ομάδα.

Και στις δύο δομές θα αναπτυχθούν ειδικά προγράμματα αγωγής και προαγωγής υγείας, που μεταξύ άλλων αφορούν την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως είναι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το τσιγάρο, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες, την κυκλοφοριακή αγωγή - πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, το περιβάλλον και την υγεία, καθώς και τον εθελοντισμό.

Ακόμα σημαντικό βάρος θα δοθεί στην ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και συμβουλευτικής για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την αναπηρία, τη διαφορετικότητα, τη διαχείριση του θυμού, την ισότητα των δύο φύλων , εργαστήρια ψυχοεκπαιδευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων.

Μέσω των δομών αυτών, στις οποίες απασχολούνται εξειδικευμένοι επιστήμονες, θα προσφέρεται ακόμα, ψυχολογική και ψυχοθεραπευτική στήριξη σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα