Χαμός στη Γερμανία για τον "κλώνο" του Σόιμπλε - Βαρύ το κλίμα για τον Σολτς

12:56 3/5/2018 - Πηγή: Pagenews

Το σχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2018 αλλά και τις προβλέψεις για τους προϋπολογισμούς έως το 2022, που παρουσίασε στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Κοινή διαπίστωση των αναλυτών φαίνεται να είναι ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θυμίζει τον παλιό, τον γνωστό για την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που ασκούσε, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ηandelsblatt: Kαταστροφικές οι επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής Σολτς μακροπρόθεσμα

«Στην παράδοση Σόιμπλε», τιτλοφορεί σχετικό σχόλιό της η Handelsblatt. «Όταν στο πρόσωπο του Όλαφ Σολτς ένας σοσιαλδημοκράτης εισήλθε στο υπουργείο Οικονομικών, στο SPD γεννήθηκαν ελπίδες για πραγματική αλλαγή τροχιάς στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής. Όμως αφού παρουσίασε ο Όλαφ Σολτς το οικονομικό του σχέδιο για την τρέχουσα νομοθετική περίοδο, βγαίνει το εξής συμπέρασμα:

Ο προϋπολογισμός έχει λίγα νέα στοιχεία, αντιθέτως διαθέτει πολλά από την κληρονομιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο νέος μεγάλος συνασπισμός συνεχίζει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε ο παλιός. Ανακηρύσσει το “ συνεχίζουμε όπως πριν” σε στάτους κβο - με καταστροφικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα (...)» εκτιμά η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ.

Tageszeitung: Eκλογική απάτη του Όλαφ Σολτς

Για «εκλογική απάτη» του Όλαφ Σολτς κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της η αριστερή εφημερίδα Tageszeitung. Μάλιστα ο σχολιαστής συνδυάζει το όνομα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με το επίθετο του προκατόχου του, κάνοντας λόγο για «Όλαφ Σόιμπλε», με στόχο να καταδείξει ότι ο σοσιαλδημοκράτης δεν παρεκκλίνει από τη γραμμή του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σολτς όπως... Σόιμπλε : Πρώτα μεταρρυθμίσεις μετά βοήθεια

Spiegel: O Σολτς ετοιμάζει φοροελαφρύνσεις για τους Γερμανούς

Keywords
Τυχαία Θέματα