Χαλαρώνουν τα capital controls - Ποιες αλλαγές έρχονται

10:57 9/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Ανάσα σε επιχειρήσεις και πολίτες αναμένεται να δώσουν οι αλλαγές επί τα βελτίω που αναμένονται στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων.

Οι αλλαγές θα ισχύουν μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς ακόμη να υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, οι ανησυχίες περί εκροής καταθέσεων από τους εποπτεύοντες μηχανισμούς των τραπεζών πιθανόν να οδηγήσουν σε καθυστέρηση των αλλαγών αυτών.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση, τράπεζες

και τρόικα.

Η μείζονα αλλαγή αφορά στην αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από τα 420 ευρώ/εβδομάδα που είναι σήμερα, στα 500 ευρώ και από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων στα 2.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις” εκτός απ' την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.



Εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα