Αρμάνι - Ολυμπιακός 85-86: Απόδραση με ΜακΛιν!
Αρμάνι - Ολυμπιακός 85-86: Η φοβερή εμφάνιση του ΜακΛιν έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Σφαιρόπουλου να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας στην Euroleague.
Ο Αμερικανός έκανε... πράματα και θαύματα κόντρα στην πρώην ομάδα του, σκοράροντας 22 πόντους αλλά και το γκολ-φάουλ που έκρινε την τύχη του ματς, δίνοντας στον Ολυμπιακό την έβδομη νίκη του στον θεσμό!
To ματς
Επιθετικά, ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός τηρουμένων των αναλογιών, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς μπροστάρη, όμως στην άμυνα, η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε να λύσει το πρόβλημα των αμυντικών ριμπάουντ (7-9, 5'). Παρά το ''καυτό'' ξεκίνημα του Στρέλνιεκς, η Αρμάνι βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει και να προσπεράσει, πραγματοποιώντας σερί 8-0 με τον Τζέφερσον (21-14, 8'), προτού έρθει ο Ρόμπερτς και κλείσει το δεκάλεπτο με τρίποντο (21-17, 10').
Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην άμυνα και κυρίως στη ρακέτα του, παρέμενε... άλυτο ζήτημα και στη δεύτερη περίοδο, με τον Γκουντάιτις να παίρνει τη σκυτάλη από τον Τζέφερσον για το 26-21 (13'). Σε εκείνο το σημείο, ήρθε η νέα... αντεπίθεση των ''ερυθρολεύκων'' με Στρέλνιεκς και Μάντζαρη που αρχικά ισοφάρισαν (33-33, 17') και στη συνέχεια έδωσαν... αέρα στην ομάδα του Σφαιρόπουλου, η οποία έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 4 πόντους διαφορά (42-46, 20').
Ο Ταρτσέφσκι έφερε την Αρμάνι στον πόντο (44-45, 21') με γκολ-φάουλ για να αναλάβει στη συνέχεια ο Ρόμπερτς και ο Μακ Λιν, διατηρώντας τον Ολυμπιακό στον ''αφρό'' (49-54, 25') και τον Πρίντεζη να υπογράφει με προσπάθειά του το +10 (53-63, 27') βλέποντας ότι ο Μιλουτίνοφ ήταν εκτός κλίματος. Κι όμως, οι γηπεδούχοι έτρεξαν εκ νέου σερί (8-0 και επιμέρους 12-3) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, βλέποντας ότι η γραμμή ψηλών των ''ερυθρολεύκων'' είχε τα θέματά της (62-66).
Το ντέρμπι κρατούσε για τα καλά και στην κρίσιμη, τελευταία, περίοδο. Ο ''ζεστός'' στο δεύτερο μέρος, Ρόμπερτς συνέχισε να σκοράρει (64-70, 32') αλλά η Αρμάνι δικαιώθηκε για ακόμη μια φορά, στοχεύοντας στην... ανυπεράσπιστη ρακέτα του Ολυμπιακού. Ο Γκουντάιτις άνοιξε τον δρόμο και ο Μίτσοφ με τρίποντο έβαλε μπροστά τους Ιταλούς με 72-70 στο τελευταίο πεντάλεπτο (35'). Ο Παπανικολάου ισοφάρισε με τρίποντο (77-77, 38') και ο Γκουντάιτις απάντησε, δίνοντας χαρακτήρα... θρίλερ στην τελευταία ''στροφή''. Στο τελευταίο λεπτό, ο Μακ Λιν ισοφάρισε και με κρίσιμο γκολ-φάουλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (85-86) και παρά τις χαμένες βολές του Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Μιλάνο!
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-46, 62-66, 85-86
Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζάνι): Μίτσοβ 15 (1), Πάσκολο 2, Καλνιέτις 2, Ταρτσέφσκι 7 (10ριμπ.), Τσιντσαρίνι, Εμπαγέ 3, Θίοντορ 20 (2), Τζέφερσον 10, Μπερτάνς, Τζέρελς 7 (1), Γκουντάιτις 19 (10ριμπ.).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 22 (10/14διπ., 7ριμπ.), Παπαπέτρου 2, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς 14 (2), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς 18 (2), Μπόγρης, Γουίλτζερ, Τόμπσον 4.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τρέλανε το ΟΑΚΑ ο Αραούχο στην τελευταία φάση του ημιχρόνου
- Αλύγιστος στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός
- Πάνε για κλείσιμο από Δευτέρα οι Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολες
- Απίστευτο περιστατικό σε χωριό της Αχαΐας: Πήγαν να μαζέψουν τις ελιές και έλειπαν τα δέντρα!
- Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο «Ελ. Βενιζέλος», ο ένας είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα
- Στο χέρι της ΑΕΚ η πρόκριση στους 32 του Europa League
- Χαμός στο Nomads: Το ξέσπασμα του Πίντζη και η οικειοθελής αποχώρησή του
- ΑΕΚ από ατσάλι γύρισε από την κόλαση κόντρα στη Ριέκα (εικόνες – video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Pagenews
- Αρμάνι - Ολυμπιακός 85-86: Απόδραση με ΜακΛιν!
- Womanspreading: Η νέα τάση στις πόζες που κατακλύζει το Instagram (pics)
- Βερολίνο: Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του Τζον Λένον που είχαν κλαπεί
- Γερμανία: Αντιδράσεις για το "μπλόκο" του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Απαγόρευσε το Twitter στην Bundestag
- Τζόκερ: Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση
- Microsoft Hellas: Γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά (pics)
- Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
- ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων η Ελλάδα
- Ρόδος: 41χρονος λήστεψε τον παππού του
- Παναγιώτης Κουρουμπλής για την τροπολογία των 114 σελίδων: Συγγνώμη, δεν έγινε πονηρά
- Τελευταία Νέα Pagenews
- Αρμάνι - Ολυμπιακός 85-86: Απόδραση με ΜακΛιν!
- Βερολίνο: Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του Τζον Λένον που είχαν κλαπεί
- Ρόδος: 41χρονος λήστεψε τον παππού του
- ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων η Ελλάδα
- Παναγιώτης Κουρουμπλής για την τροπολογία των 114 σελίδων: Συγγνώμη, δεν έγινε πονηρά
- Τζόκερ: Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση
- Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
- Microsoft Hellas: Γιόρτασε τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά (pics)
- Γερμανία: Αντιδράσεις για το "μπλόκο" του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Απαγόρευσε το Twitter στην Bundestag
- Womanspreading: Η νέα τάση στις πόζες που κατακλύζει το Instagram (pics)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παναιγιάλειος: Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία εν όψει Τρικάλων
- Daily Sabah: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει εκστρατεία προστασίας και αποκατάστασης της Οθωμανικής κληρονομιάς στην πόλη
- Μητράκος: Απαιτείται ανασχεδιασμός και ενδυνάμωση των κοινωνικών πολιτικών
- Europa League: Έχασε την ευκαιρία για πρόκριση η ΑΕΚ, 2-2 με τη Ριέκα
- «Είτε με Λυών είτε με Άχνα παίζουμε το δικό μας παιχνίδι»
- "Το σκορ μας κολακεύει"
- Με θετικό μάτι είδε η Χεζμπολάχ τις δηλώσεις Χαρίρι
- Παππάς: Τα απόρρητα έγγραφα δεν είναι φεϊγ βολάν
- Βγήκαν ακόμη 5 εισιτήρια για τους "32" του Europa League