Άρης - Ολυμπιακός 49-56: Πρόκριση με ''υπογραφή'' Στρέλνιεκς


Άρης - Ολυμπιακός 49-56: Σε ένα ματς το οποίο ήταν... ντέρμπι με τα όλα του για 34 λεπτά, ο Ολυμπιακός, με μπροστάρη τον Γιάνις Στρέλνιεκς έβαλε όλα τα καλάθια που απαιτούνταν ώστε να ξεφύγει και να ''καθαρίσει'' την υπόθεση πρόκριση στην έδρα του αξιόμαχου, πλην ανέτοιμου να διαχειριστεί τις λεπτομέρειες, Άρη.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος,

εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που νωρίτερα πήρε μεγάλη-νίκη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Εμφανή ήταν τα σημάδια κούρασης στις δύο ομάδες και κυρίως ​στον Ολυμπιακό που προερχόταν από παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Η κόπωση έφερε την αστοχία και το ''μουδιασμένο'' ξεκίνημα φάνηκε από το σκορ (6-6, 7'), με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν ένα ''κλικ'', υπ'... ευθύνη του Πρίντεζη για το +6 του πρώτου δεκαλέπτου (8-14). Το κακό μπάσκετ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ''κομμάτι'' της αναμέτρησης. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός φάνηκε να παίρνει διαφορά (10-18 με Μακ Λιν), ήρθε η πρώτη αντεπίθεση από πλευράς Άρη, που έφερε το παιχνίδι στο σουτ με τους Βον και Μπένσον (22-25, 18') για να έρθει ο Αγραβάνης να διαμορφώσει με τρίποντο το σκορ ημιχρόνου (22-28).

Οι κάκιστες επιλογές του Άρη και του Ολυμπιακού στην επίθεση συνεχίστηκαν και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα αγωνιστικά λεπτά για να μπει το πρώτο καλάθι στην τρίτη περίοδο (22-30, με Μιλουτίνοφ), το οποίο αποτέλεσε προάγγελο νέου σερί για την ομάδα του Σφαιρόπουλου. Δια χειρός Τόμπσον και των έξι σερί πόντων του, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +10 (26-36, 28') για να απαντήσει με τον Βον (και τον ίδιο τρόπο) ο Άρης για το 32-37 του δεκαλέπτου. H αντεπίθεση της ομάδας του Γιαννάκη έμελλε να έχει και συνέχεια. Βον, Τσαϊρέλης και Γουϊβερ, έφεραν τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, τρέχοντας νέο επιμέρους σκορ 9-1 (40-38, 33').

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ και... ανάσες μέσω της περιφέρειάς του. Δύο τρίποντα του Στρέλνιεκς και ένα του Ρόμπερτς, έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Σφαιρόπουλου (44-47, 36'). Η... ομοβροντία τριπόντων από τους φιλοξενούμενους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς Στρέλνιεκς και Μάντζαρης διεύρυναν το σερί του Ολυμπιακού στο 9-0 (44-53, 38') βάζοντας... πλώρη για το ματς, το οποίο κατέληξε σε... κόκκινα χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 22-28, 32-37, 49-56

Keywords
Τυχαία Θέματα