Απότομη στροφή του Κιμ - Απειλεί να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Τραμπ


Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τρίτη την ακύρωση των συνομιλιών με τη Σεούλ, ενώ απείλησε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εάν δεν σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, οι ασκήσεις αυτές συνιστούν μια «πρόκληση» εν μέσω της βελτίωσης των σχέσεων Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχουμε καμία

ενημέρωση

η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει καμία πληροφόρηση- επίσημη ή ανεπίσημη- περί απειλής για ματαίωση της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να προετοιμάζουν τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ηγετών έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Η απόφαση για την ιστορική συνάντηση

Την 8η Μαρτίου, ο σύμβουλος ασφαλείας της προέδρου της Νότιας Κορέας, Σουνγκ Έουι-γιονγκ θα αιφνιδιάσει ολόκληρο τον πλανήτη ανακοινώνοντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να συναντηθούν.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στo Twitter, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάρτηση του αναφέρει: "Η πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Κιν Γιονγκ Ουν και εμένα θα πραγματοποιηθεί στην Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου. Αμφότεροι θα προσπαθήσουμε να είναι σημαντική η στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη".

Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η συνάντηση, θα είναι η πρώτη μεταξύ ενός Αμερικανού προέδρου εν ενεργεία και ενός Βορειοκορεάτη ηγέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΗΠΑ - Βόρεια Κορέα: Aπό τον "πόλεμο" στην ιστορική συνάντηση

Keywords
Τυχαία Θέματα