Απίστευτη έρευνα: Ο Μαραθώνιος προκαλεί θανάτους από εμφράγματα και ανακοπές


Οι άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα ή καρδιακή ανακοπή κοντά στην περιοχή της πόλης όπου διεξάγεται ένας μεγάλος μαραθώνιος δρόμος, είναι πιθανότερο να πεθάνουν μέσα σε ένα μήνα από το περιστατικό, λόγω της καθυστερημένης μεταφοράς τους στα επείγοντα του νοσοκομείου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, την πρώτη του είδους της.

Οι καθυστερήσεις, που μπορούν να αποβούν μοιραίες, οφείλονται στον πολύωρο αποκλεισμό των δρόμων λόγω του αγώνα. Οι επιστήμονες ζητούν να ληφθεί πιο σοβαρά

υπόψη το θέμα - ανάλογο πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί με τις παρελάσεις ή τις μεγάλες συγκεντρώσεις- ώστε να διευκολύνεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στα νοσοκομεία.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ανουπάμ Τζένα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", ανέλυσαν ιατρικά στοιχεία σε βάθος δεκαετίας για τους θανάτους ανθρώπων άνω των 65 ετών, οι οποίοι συνέβησαν σε 11 πόλεις που διοργάνωσαν μαραθωνίους.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τα ποσοστά θανάτων μεταξύ των ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο την μέρα του αγώνα (συχνά με καθυστέρηση), σε σχέση με τους θανάτους ανθρώπων που είχαν εισαχθεί για νοσηλεία πέντε εβδομάδες πριν και πέντε εβδομάδες μετά τον μαραθώνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτη, Μαραθώνιος,apistefti, marathonios