Αντηλιακή προστασία... εκ των έσω με φρούτα και λαχανικά


Το ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μας κάνουν καλό το ξέραμε. Ωστόσο, τώρα το καλοκαίρι η κατανάλωσή τους είναι άκρως απαραίτητα, καθώς εκτός του ότι μας γεμίζουν θρεπτικά συστατικά και μας ενυδατώνουν μας προσφέρουν και αντηλιακή προστασία εκ των έσω!

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο FM 104,9, η βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, Ειρήνη Πασχαλέρη, ο ήλιος και η βλαβερή ακτινοβολία προκαλεί οξείδωση, δηλαδή γήρανση στον οργανισμό, για

αυτό χρειαζόμαστε τροφές με αντιοξειδωτικά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Για σνακ στη θάλασσα μπορούμε να πάρουμε φρούτα ( κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια κλπ) και μάλιστα ?όσο περισσότερα χρώματα έχουμε σε μια φρουτοσαλάτα, τόσο περισσότερη προστασία μας παρέχουν.

Σε ότι φορά το πώς θα πείσουμε τα παιδιά να φάνε φρούτα, η κ. Πασχαλέρη πρότεινε να μην τα πιέζουμε, αλλά να τρώμε φρούτα μπροστά τους, ώστε κάποια στιγμή να επιλέξουν να μας μιμηθούν.

Το άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους τα δίνουμε σε χυμό που είναι, ίσως, πιο φιλικό για τα παιδιά ή να τους τα κάνουμε παγωτό. Δηλαδή μπορούμε να βάζουμε στο μπλέντερ τα διάφορα φρούτα, μαζί με λίγο γάλα και μετά να το παγώνουμε στην κατάψυξη στις ειδικές θήκες και να γίνεται τύπου φρουτοπαγωτό για τα παιδιά.

Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας ορίζει ότι πρέπει να τρώμε δύο σαλάτες, μια το μεσημέρι και μια το βράδυ και δυο με τρεις μερίδες φρούτων την ημέρα, οδηγίες που ιδιαίτερα το καλοκαίρι πρέπει να ακολουθούμε.

Άλλες πηγές με αντιοξειδωτικών είναι το πράσινο τσάι, αλλά και οι λεγόμενες σούπερ τροφές όπως το ιπποφαές και τα διάφορα μούρα.

Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Keywords
Τυχαία Θέματα